Közélet

Szabadulna Alena Zs.

Pozsony | Alena Zs. a Kuciak-gyilkosság négy gyanúsítottja közül elsőként adta be a szabadlábra helyezési kérelmet.
TASR

2018. december 12. 11:15

Alena Zs. - TASR-felvétel

A döntés írásba foglalása után lesz nyilvános, hogyan döntött a bazini (Pezinok) Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) Alena Zs., a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja ügyében. A bíró kedden (12. 11.) döntött a gyanúsított szabadlábra helyezéséről. A TASR-t Katarína Kudjáková, a Speciális Büntetőbíróság szóvivője tájékoztatta.

„A bazini Speciális Büntetőbíróság bírójának döntését Alena Zs. szabadlábra helyezési kérelmével kapcsolatban a döntés írásos dokumentációja után juttatjuk el az eljárásban résztvevő feleknek. A döntés az után lesz nyilvános, hogy a bíróság megkapja az igazolást arról, hogy az érintett felek átvették az ítéletet" – tette hozzá a szóvivő.

A döntésről valószínűleg a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) vagy a gyanúsított védője is tájékoztatni fog. Alena Zs. nem volt jelen a szabadlábra helyezési tárgyaláson, írásos engedélyt adott a védőügyvédjének, hogy a távollétében tárgyaljanak. Alena Zs. a Kuciak-gyilkosság négy gyanúsítottja közül elsőként adta be a szabadlábra helyezési kérelmet. Valószínű, hogy a döntés ellen az eljárásban résztvevő felek közül valamelyik fellebbezni fog, ezért az ügy a Legfelsőbb Bíróságon (NSSR) folytatódik majd.

Alena Zs.-n kívül három további személyt – Tomáš Sz.-t, Miroslav M.-et és Zoltán A.-t gyanúsítják Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásával.

Zoltán A. ellen jelenleg a pozsonyi járásbíróságon is folyamatban van egy per gazdasági bűncselekmény miatt. A négy személyt szeptemberben vette őrizetbe a Speciális Büntetőbíróság bírója. A döntés ellen panaszt tettek, amelyet azonban a Legfelsőbb Bíróság elutasított. A letartóztatás oka az volt, hogy fennállt a veszély, hogy a gyanúsítottak folytatnák az illegális tevékenységet, esetleg bujkálnának vagy megpróbálnák befolyásolni a tanúkat.

Ján Kuciak oknyomozó újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát február 21-én lőtték le a nagymácsédi (Veľká Mača) otthonukban egy kilenc milliméteres pisztollyal. A gyanúsítottakat a gyilkosság miatt életfogytiglani börtönbüntetés fenyegeti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Vizsgálódik a rendőrség a nagykaposi polgármester feljelentései kapcsán

Kočner nem vehetett részt az apja temetésén

Fico kitért a kínos kérdések elől

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Frissítve

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Kétségbeesett üzenetet küldött az élvonalbeli focista, mielőtt lezuhant a repülőgépe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?