Közélet

Sólymos László kifizeti a szabálytalan vagyonbevallás miatt kirótt bírságot

Pozsony | Sólymos László (Híd) környezetvédelmi miniszter tiszteletben tartja az összeférhetetlenségi bizottság döntését. A bizottság háromhavi fizetésének megfelelő összegű pénzbírságot rótt ki rá a 2017-es vagyonbevallásában szereplő szabálytalanságok miatt. A büntetést kifizeti és elnézést kér, jelentette be Sólymos a közösségi oldalán.
TASR

2018. december 6. 15:02

Sólymos László - TASR-felvétel

A miniszter azzal követett el szabálytalanságot, hogy nem tüntette fel a tulajdonrészét a Slomik cégben. „Bár az osztalékot becsületesen feltüntettem, a bevallás másik részében figyelmetlenségből kihagytam a társaságot. Ez a cég egyébként nem áll és sosem állt üzleti kapcsolatban az állammal. Ám az ilyen tévedésekért is vállalni kell a felelősséget és férfiasan kell hozzáállni. A bizottság döntését teljes mértékben tiszteletben tartom, a bírságot kifizetem, a figyelmetlenségért pedig nyilvánosan elnézést kérek” – írta a miniszter.

A szabálytalan vagyonbevallás miatt megbüntették Lucia Ďuriš Nicholsonovát (SaS), a parlament alelnökét is, aki nem tüntette fel, hogy Selmecbányán van egy nyaralója, továbbá Veronika Remišovát, az OĽaNO frakcióvezetőjét, aki a pribilinai hétvégi házát felejtette ki a vagyonnyilatkozatából.

Háromhavi fizetésének megfelelő összegű büntetés fenyegeti Miroslav Lajčák (Smer-SD-jelölt) külügyminisztert is, aki a vagyonbevallásában nem tüntette fel, hogy egy berkenyédi (Jarabina) ház társtulajdonosa.

2018. december 5. 17:09

Pénzbüntetést kapott Sólymos, Nicholsonová és Remišová
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kegyetlen harc a kecsői földekért

Több helyen havazásra figyelmeztet az SHMÚ

A munkaerőhiány a béreken is meglátszik

Maláriában elhunyt Stanislav Lieskovský, aki a DAC-ban is játszott

Újra emelkedik a kőolaj ára

Sztárunk a VASÁRNAPBAN Presser Gábor és Oláh Ibolya

Legfrissebb galériák
Olvasta már?