Sólymos és Drucker kilátásba helyezték az együttműködést

Sólymos László
Pozsony |

Miután a héten találkozott egymással Sólymos László, a Híd és Tomáš Drucker, a Dobrá voľba elnöke, a két parlamenten kívüli párt kilátásba helyezte a lehetséges együttműködést a szakmai témák terén.

„Találkoztam Tomáš Druckerrel, a Dobrá voľba elnökével, hogy beszéljünk a pártjaink közötti együttműködés lehetőségeiről a szakmai témák terén” – erősítette meg a TASR hírügynökségnek Sólymos. Hozzátette: mindkét pártban vannak egészségügyi, oktatási, közlekedési szakértők. Úgy véli, a jelenlegi kormány híján van az ilyen szakembereknek.

„Ezért is döntöttünk úgy, hogy egyesítjük ezeket az erőket. Mindkét párt készen áll arra, hogy hozzálásson a metszéspontok kereséséhez ezeken a témákon belül, és megoldásokat is kínáljon. Valós szándékunk, hogy alternatívát kínáljunk a jelenlegi kormánnyal szemben” – fűzte hozzá Sólymos.

Drucker a közösségi hálón tájékoztatott a tárgyalásról. „Megkérdeztem tőle (Sólymostól – a TASR megj.), mi a helyzet az új magyar formációval. Ha ez nem jön össze nekik, meg kell fontolni az ésszerű együttműködést. A régióknak jó programot és képviseletet kell kínálnunk” – közölte Drucker.

Hozzátette: Sólymossal egyetértettek abban, hogy főleg az egészségügyi dolgozókat kell támogatni. „Szörnyülködve nézik azt a káoszt, ami az egészségügyi tárcát jellemzi. A végén pedig a páciens szenved” – jegyezte meg Drucker.

Mindkét pártelnök kritizálta Igor Matovič (OĽANO) kormányát, mert szerintük kudarcot vallott a pandémia elleni küzdelemben. Sólymos kifogásolta azt is, hogy nem ismertek az egyes tárcák víziói, prioritásai sem. „Ahelyett, hogy a kormánykoalíció a helyreállítási tervet készítené elő, az abortusszal és a kormányújsággal van elfoglalva” – fűzte hozzá. A koalíciós képviselők azt állítják, hogy a koalíció kellő figyelmet fordít a helyreállítási terv kidolgozására.

A Híd a legutóbbi választásokon a szavazatok 2,05 százalékát szerezte meg, és így a parlamenten kívül rekedt. A kudarc után az akkori pártelnök, Bugár Béla lemondott, az utódja Sólymos lett. Az újonnan alakult Dobrá voľba pártra a választók 3,06 százaléka szavazott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?