Közélet

Sem a Híd, sem az MKP nem repes az örömtől, hogy Simon Zsolt pártot alapított

Az első reakciók alapján sem Híd, sem az MKP nem fogadja tárt karokkal Simon Zsolt újonnan alapított pártját, a Magyar Fórumot.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. szeptember 2. 18:43

Simon Zsolt Komáromban mutatta be a pártját - V. Krasznica Melitta

"Simon Zsoltnak, mint minden polgárnak, joga van ahhoz, hogy pártot alapítson. A jelenlegi állás szerint ő a 153. reménybeli vezető Szlovákiában" – áll a kormánypárti Híd közleményében, melyben a Magyar Fórum megalakulására reagálnak.

A közös munkát firtató kérdésekre egyelőre nem reagáltak, mint mondták, Simon eddigi kijelentései alapján az új párt nem tűnik egy olyan projektnek, mely elősegítené az együttműködést. Megvárják, míg kiderül, hogy a párt mi mellett akart politizálni, nemcsak az, hogy mi ellen.

2018. szeptember 1. 18:08

Simon Zsolt Komáromban mutatta be az új magyar pártot

Az MKP közleménye szintén leszögezi, hogy mindenkinek joga van pártot alapítani, aki teljesíti a törvény által előírt követelményeket. Ugyanakkor leszögezik, hogy nem örülnek a magyar közösség szétforgácsolásának.

Simon Zsolt korábban az MKP, majd a Híd tagja volt, melyből akkor lépett ki, mikor a párt koalícióra lépett a Smerrel és az SNS-szel. Tegnap Komáromban jelentette be, hogy új pártot alapít Magyar Fórum néven, mivel a szlovákiai magyarságnak szerinte nincs kit választania. A párt kizárja az együttműködést a Smer, az SNS és Kotleba-féle pártokkal. (TASR, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nőtt a munkanélküliek száma

Két halottja és két sérültje van egy csetneki balesetnek - a fiatal sofőr megcsúszott az úton

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülőgép Németországban

A hely, ahol bárki megérintheti a Holdat

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

VIDEÓ: Pánikba esett a sebe láttán egy kerékpáros a Touron

Legfrissebb galériák
Olvasta már?