Rizikós a Hechterrel utazni

Nyitra |

<p>Megtiltotta a Szlovák Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (SOI) a nyitrai Hechter Slovakia utazási irodának a június 15-nél későbbi időpontokra szóló nyaralások árusítását. A SOI ugyanis kiderítette, hogy az utazási irodának csak eddig a dátumig van biztosítása fizetésképtelenség vagy csőd esetére az Allianz Biztosítóval.</p>

Azt, hogy lejárt a biztosítás, a SOI a héten derítette ki az utazási irodában tartott ellenőrzés során. A felügyelőség szerint az ügyfeleken múlik, hogy kiutaznak-e a már megvásárolt üdülésekre, az irodának objektív tájékoztatást kellene adnia arról, milyen veszélyek fenyegetik őket külföldön a hiányzó biztosítás miatt. Például kifizette-e a megrendelt szolgáltatásokat, a szállodai transzfereket. „Ha megsértik a szerződésbe foglalt feltételeket, az ügyfeleknek joguk van reklamálni és bíróságon követelni a keletkezett kár megtérítését” – közölte a fogyasztóvédelmi felügyelőség, mely szerint az irodának ebben a komoly helyzetben teljesítenie kellene vásárlói individuális kívánságait. „A SOI a folyamatban levő ellenőrzés során figyelni fogja, hogyan viszonyulnak ügyfeleihez, ez alapján döntünk majd a további lépésekről” – pontosított a felügyelőség.

Robert Žember, a Hechter Slovakia képviselője szerint év végéig volt érvényes biztosításuk fizetésképtelenség esetére, ám az Allianz ezt felmondta, amit bíróságon támadtak meg. Az Allianz viszont azt állítja, hogy a biztosítás felmondása jogos volt, mert az utazási iroda többször megszegte a szerződés feltételeit. Az utazási iroda állítólag legkésőbb hétfőn garanciát kap a VÚB Banktól csőd esetére, s már tárgyalnak egy más biztosítóval az új biztosítás feltételeiről. A Hechter szerint a már megvásárolt nyaralások nincsenek veszélyben, a hazai és külföldi üzleti partnereikkel szembeni kötelezettségeiket teljesítették. „Minden rendben van, mint cég, tovább működünk, ügyfeleinknek nincs mitől tartaniuk” – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Žember. A SOI elismerte, amint megkötik az új biztosítást, feloldják az utazások árusítására vonatkozó tilalmat. (dem, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?