Közélet

Rizikós a Hechterrel utazni

Nyitra | Megtiltotta a Szlovák Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (SOI) a nyitrai Hechter Slovakia utazási irodának a június 15-nél későbbi időpontokra szóló nyaralások árusítását. A SOI ugyanis kiderítette, hogy az utazási irodának csak eddig a dátumig van biztosítása fizetésképtelenség vagy csőd esetére az Allianz Biztosítóval.
ÚJ SZÓ ONLINE

2016. július 2. 13:06

Azt, hogy lejárt a biztosítás, a SOI a héten derítette ki az utazási irodában tartott ellenőrzés során. A felügyelőség szerint az ügyfeleken múlik, hogy kiutaznak-e a már megvásárolt üdülésekre, az irodának objektív tájékoztatást kellene adnia arról, milyen veszélyek fenyegetik őket külföldön a hiányzó biztosítás miatt. Például kifizette-e a megrendelt szolgáltatásokat, a szállodai transzfereket. „Ha megsértik a szerződésbe foglalt feltételeket, az ügyfeleknek joguk van reklamálni és bíróságon követelni a keletkezett kár megtérítését” – közölte a fogyasztóvédelmi felügyelőség, mely szerint az irodának ebben a komoly helyzetben teljesítenie kellene vásárlói individuális kívánságait. „A SOI a folyamatban levő ellenőrzés során figyelni fogja, hogyan viszonyulnak ügyfeleihez, ez alapján döntünk majd a további lépésekről” – pontosított a felügyelőség.

Robert Žember, a Hechter Slovakia képviselője szerint év végéig volt érvényes biztosításuk fizetésképtelenség esetére, ám az Allianz ezt felmondta, amit bíróságon támadtak meg. Az Allianz viszont azt állítja, hogy a biztosítás felmondása jogos volt, mert az utazási iroda többször megszegte a szerződés feltételeit. Az utazási iroda állítólag legkésőbb hétfőn garanciát kap a VÚB Banktól csőd esetére, s már tárgyalnak egy más biztosítóval az új biztosítás feltételeiről. A Hechter szerint a már megvásárolt nyaralások nincsenek veszélyben, a hazai és külföldi üzleti partnereikkel szembeni kötelezettségeiket teljesítették. „Minden rendben van, mint cég, tovább működünk, ügyfeleinknek nincs mitől tartaniuk” – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Žember. A SOI elismerte, amint megkötik az új biztosítást, feloldják az utazások árusítására vonatkozó tilalmat. (dem, SITA)

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
d

Karantén alá helyezték egy trencséni üzem alkalmazottainak egyötödét

koronavírus

Koronavírus: Elhunyt egy fertőzött személy, ezzel Szlovákiában már harminc a halottak száma

koronavírus

Ha valaki kockázatos országból tér haza, értesítenie kell a hatóságot

Korpás

Szívtérkép hangokból

koronavírus

Negatív koronavírus-tesztet kell felmutatniuk az Ukrajnába utazóknak

koronavírus

63 új fertőzöttet regisztráltak szerdán, április óta nem volt ilyen sok

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.