Közélet

Rezešová felvenné a magyar állampolgárságot

Pozsony | Ha Eva Varholíková Rezešová lemondana szlovák állampolgárságáról és felvenné a magyart, akkor családja a jelenleginél jóval gyakrabban látogathatná.
Demecs Péter

2015. április 22. 16:01

Arról, hogy a négy ember halálával járó közúti baleset okozásáért Budapesten kilencéves szabadságvesztésre ítélt nő új állampolgárságon gondolkozik, a Nový čas bulvárlap tájékoztatott elsőként.

Rezešová 2012 augusztusától van rács mögött Budapesten. A magyarországi jogszabályok szerint egy külföldi elítélt csak havonta egyszer egy órára találkozhat családjával, ám a magyar állampolgárságú elítélteknek erre havonta többször is lehetőségük van. A törvények az elítélteknek is lehetőséget adnak az állampolgárság felvételére. Ha erre sor kerülne, Varholíková elveszítené szlovák állampolgárságát. Ugyanakkor igazolnia kellene magyar nyelvtudását és azt is felmérnék, nem jelent-e veszélyt a társadalomnak.

Ügyvédje, Novák Péter egyelőre nem hajlandó reagálni az állampolgársággal összefüggő kérdésekre, ezért nem tudni, hogy mikor és egyáltalán fogja-e kérvényezni a magyar állampolgárság felvételét.

Varholíková 2012. augusztus 21-én karambolozott gépkocsijával az M1-es autópályán, egy Fiat Punto gépkocsival ütközött, a balesetben három ember azonnal meghalt, a negyedik a kórházban halt bele súlyos égési sérüléseibe. A bírósági tárgyalás két évig tartott.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?