Közélet

Pellegrinit nyugtalanítják a Kijevből érkező információk

Pozsony | Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfőt nyugtalanítják azok az információk, amelyek hétfőn érkeztek Kijevből. Szerinte a politikai megnyilvánulások, melyekben olyan kifejezések szerepelnek, mint a szükségállapot, a teljes harckészültség, vagy a hadiállapot kihirdetése, nem csupán a nemzetközi közvéleményt töltik el aggodalommal, de Ukrajna közvetlen szomszédjaként Szlovákiát is. A miniszterelnök erről a közösségi oldalán közzétett, hétfői bejegyzésben írt.
TASR

2018. november 27. 08:18

A felvétel illusztráció - TASR-felvétel

„Őszintén kívánom - azt hiszem, minden szlovák állampolgár nevében -, hogy lecsillapodjon ez a kiélezett helyzet” – írta Pellegrini, hozzátéve: senki sem akar fegyveres konfliktust. „Diplomáciai szinten mindent meg kell tenni az európai béke megőrzéséért” – hangsúlyozta a kormányfő.

Az Azovi-tengeri incidensre vasárnap (11.25.) került sor. Az ukrán hadsereg parancsnokságának tájékoztatása szerint előre megtervezett hajómozgásról volt szó Odesszából Mariupolba. Az ukrán hajók november 23-án indultak útnak.

 

Az orosz álláspont szerint az ukrán hajók megsértették Oroszország tengeri határszakaszát, amikor megpróbáltak a Kercsi-szoroson keresztül áthajózni az Azovi-tengerre. Az ukrán hajók állítólag „veszélyes manővereket” hajtottak végre, és nem reagáltak az orosz hajók legénységétől érkező figyelmeztetésekre.

Az orosz fél, amely az incidenst a nemzetközi jog megsértésének tekinti, ezt követően tüzelni kezdett az ukrán hajókra. Ukrán források szerint az incidensben legalább hat ukrán katona megsebesült, kettő állapota súlyos.

2018. november 26. 17:34

Szerda reggeltől bevezetik a hadiállapotot Ukrajnában
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kalmár kisfiának ajánlotta álomgólját Vida Kristopher

Danko elszabadult, és mindenkit kiosztott

VIDEÓ: Gombos volt a nyerőember, élő adásban nyakon öntötték az ünneplő társak

Párkány: sportnap kerékpártúrákkal és barangolással a Burda-hegységben

Vonat gázolt halálra egy 58 éves férfit

A vers mint szellemi kihívás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?