Közélet

Pellegrini: Üdvözöljük a kínai befektetőket, ha helyi munkaerőt foglalkoztatnak

Pozsony | Szlovákia üdvözli a kínai befektetőket, ha, ha szlovákiai, illetve európai munkaerőt alkalmaznak a nagy építkezéseken. A stratégiai beruházásoknak azonban szlovák kézben kell maradniuk, fogalmazott a kelet- és közép-európai országok és Kína horvátországi, dubrovniki találkozóján Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő.
TASR

2019. április 15. 11:30

- TASR-felvétel

„Szlovákia szívesen látja a kínai vállalkozókat a szlovák piacon, de Szlovákia számára kulcsfontosságú, hogy a befektetések azokra a területekre irányuljanak, amelyekre mi szeretnénk, az általunk kulcsfontosságúnak tartott stratégiai területek pedig hazai tulajdonban maradjanak” – fogalmazott Pellegrini. További feltétel, hogy az ázsiai cégek helyi, illetve európai munkaerőt alkalmazzanak. „Más országokban is nyertek már tendereket kínai vállalatok, ott azonban kínai munkások ezreit foglalkoztatják” – mondta a kormányfő.

Három területet vázolt fel a találkozón a miniszterelnök, melyen Szlovákia és Kína együttműködhetne. Az első a Kínai termékek behozatala Szlovákiába és viszont, a másik a tudományos terület és a kutatás, a harmadik pedig a mezőgazdasági termékek, például a szlovák tejtermékek exportálása Kínába, amiről a dubrovniki találkozón egyezményt írt alá a két ország.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kórházreform bezárásokkal

Kamion ütközött autóval Jabláncon, mentőhelikoptert is riasztottak

Szélviharra figyelmeztet az SHMÚ nyugaton és a Tátrában

A világ legjobbjai közé tartozó hegymászók vesztek oda egy lavinában

Holtan találtak egy 77 éves nyugdíjast a Lőcsei járásban, lőtt sebek voltak rajta

Lesújtottak a világ első "törvényen kívüli" tengeri lakhelyére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?