Közélet

Pellegrini felszólal Strasbourgban

Brüsszel/Strasbourg | Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (ETPK) hétfőn arról tájékoztatott, hogy jövő heti, strasbourgi nyári ülésén (6. 25-29.) új elnököt választ. A közgyűlés képviselői előtt beszédet mond a szlovák és a horvát miniszterelnök, valamint Luxemburg és Horvátország külügyminisztere is.
TASR

2018. június 19. 09:24

Peter Pellegrini - TASR-felvétel

Peter Pellegrini szlovák kormányfő szerdán, június 27-én szólal fel az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén. Egy nappal később Brüsszelbe utazik, hogy részt vegyen az ottani EU-csúcson.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének jelenlegi elnöke az olasz Michele Nicoletti, aki 2018. január 22-étől tölti be a tisztséget.

Az ETPK sajtóközleménye szerint az ülés egyik fő programpontja az emberi jogi aktivisták védelme lesz, valamint az Európa Tanács egyes tagállamaiban elfogadott, a civil szervezetek működését korlátozó intézkedések.

 

2018. június 12. 13:43

Pellegrini: Szlovákia folytatja a jó kapcsolatok építését Magyarországgal

Az ülés továbbá a menedékjoggal és a menekültkérdéssel, az európai kényszerházasságokkal, az LGBTI közösség tagjainak csecsenföldi üldözésével, a kulturális örökség szándékos rombolásának eseteivel, illetve az illegális műtárgy-kereskedelem problémájával, valamint a nők gazdasági helyzetével is foglalkozni fog.

Az ETPK képviselőit felkérték arra is, hogy sürgősen vitassák meg az Oroszországi Föderáció és a megszállt Krím-félsziget területén tartózkodó ukrán foglyok életére és egészségére veszélyt jelentő kockázatokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?