Közélet

Pellegrini elégedett Lajčák döntésével

Pozsony | Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő elégedett Miroslav Lajčák (Smeru-SD-jelölt) döntésével, miszerint a külügyi tárca élén marad. „És várom a további közös munkát” – tette hozzá, reagálva a külügyminiszter nyilatkozatára.
TASR

2018. december 7. 12:37

Peter Pellegrini - TASR/AP-felvétel

Lajčák múlt héten nyújtotta be a lemondását a migrációról szóló globális ENSZ-megállapodás körül kialakult helyzet miatt. Pellegrini nem értett egyet a miniszter döntésével, és felkérte Andrej Kiska államfőt, hogy ne fogadja el Lajčák lemondását. Az elnök időt kért. Lajčák végül pénteken bejelentette, hogy úgy döntött, mégsem távozik a tárca éléről. Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő és Robert Fico, a Smer-SD elnöke győzték meg őt, azáltal, hogy garantálták neki Szlovákia külpolitikai irányvonalát.

A miniszter kifejtette: mindketten garantálták neki, hogy továbbra is érvényes az, ami a kormányprogramban áll, és hogy nem hagynak jóvá egyetlen olyan lépést sem, amely kétségbe vonná a szlovák külpolitika alappilléreit, melynek gyakorlásáért miniszterként ő felel. „Csak ilyen feltételek mellett van értelme annak, hogy folytassam” – szögezte le Lajčák.

Andrej Kiska államfő a TASR információi szerint várhatóan tudomásul fogja venni Miroslav Lajčák (Smer-SD-jelölt) külügyminiszter döntését, miszerint visszavonja a lemondását. Erről a döntésről írásban kell tájékoztatnia az államfőt. A külügyi tárca vezetője délután tér vissza Milánóból Szlovákiába, ahol átvette az EBESZ-elnökséget.

2018. december 7. 10:42

Lajčák marad a külügyi tárca élén
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Lövöldözés volt a strasbourgi karácsonyi vásáron, egy ember meghalt, többen megsebesültek

Fegyveres rablás Tornalján

Belharc dúl az MKP gútai alapszervezetében

Bašternák elajándékozza a vagyonát

Fergeteges Csallóközi Gála

Megnyílt a műjégpálya Dunaszerdahelyen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?