Közélet

Pellegrini: A 2019-es közigazgatási költségvetés kiegyensúlyozott lesz

Pozsony | A 2019-re szóló közigazgatási költségvetés kiegyensúlyozott lesz. Ezt szeretné elérni az a törvénymódosító javaslat, amelyet a parlament legközelebbi ülésére fognak beterjeszteni. Mindezt Peter Pellegrini kormányfő (Smer-SD) árulta el kedden, a kormány tárgyalása után.
TASR

2018. november 20. 14:44

Peter Pellegrini - TASR/AP-felvétel

A harmadik negyedévre szóló elemzések és előrejelzések alapján optimisták lehetünk Szlovákia gazdaságát illetően. Mindezt figyelembe véve úgy döntöttünk Peter Kažimír (Smer-SD) pénzügyminiszterrel és miniszterelnök-helyettessel, hogy az ország kicsit bátrabb lehet a jövő évi állami költségvetés tervezésénél" – mondta a kormányfő.

„Úgy döntöttünk, hogy ma délután egy órakor, a pénzügyekért felelős parlamenti bizottság ülésén beterjesztünk egy költségvetési javaslatot, amelynek értelmében a kormány Szlovákia történelmében először kiegyensúlyozott költségvetéssel gazdálkodhat. Ez azt jelenti, hogy 2019-re a veszteség 0,0 százalék lenne, tehát most először nem költenénk többet, mint amennyi összeg befolyik az államkasszába" – hangsúlyozta.

2018. október 10. 15:21

A kormány jóváhagyta a költségvetési javaslatot

Pellegrini szerint a kormány célja már más, mint akkor volt, amikor a bruttó hazai termék tervezett vesztesége 0,1 százalék volt. „Kiegyensúlyozott költségvetéssel indulunk neki a tárgyalásoknak, ami nagy pillanat Szlovákia történelmében. Sokkal hamarabb értük el ezt az állapotot, mint gondoltuk volna. Mindezt a gyorsan fejlődő gazdaságnak köszönhetjük" – jegyezte meg Pellegrini.

Azt is hozzátette, hogy a változások nem lesznek negatív hatással egyik tárca érdekeire sem. „Minden tervet finanszírozni tudunk, és emellett nulla százalékos hátránnyal gazdálkodhatunk" – zárta Pellegrini.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

A köztévéhez vonult több ezer tüntető, a rendőrség ismét könnygázt vetett be

Az MTVA székházában éjszakázott 13 ellenzéki képviselő

Lesz-e csúcsrangadó a BL-ben?

Előzés közben szenvedtek balesetet, három fiatal sérült meg

Borostyánba zárt százmillió éves madártollat találtak

A szlovák országgyűlés megválasztása

Legfrissebb galériák
Olvasta már?