Közélet

Öt katonát küldünk Maliba

Pozsony | A védelmi minisztérium javaslata alapján a kormány kedden megszavazta, hogy egy katonai kiképzőtisztekből álló egységet küld Maliba. Az egység létszáma legfeljebb öt fő lehet.
SITA

2015. december 2. 12:01

A katonák fél éves mandátumot kapnak és az  European Union Training Mission Mali (EUTM MALI) keretében dolgoznak majd a  nyugat-afrikai államban. Alapvetően kiképzői feladatokat látnak majd el.

A katonákat Franciaország kérésére bocsátja rendelkezésre Szlovákia. Franciaország a párizsi terrortámadások után kérte a szövetségesei katonai segítségét. 

Maliban nagyon törékeny a béke, a melyet az egymással harcoló felek 2015 első felében kötöttek meg. A térség instabilitását mutatja az a terrortámadás és túszejtés, amit egy bamakói hotelben követtek el.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának döntése nyomán a EUTM MALI misszió elsődleges célja,  a mali kormányzat támogatása. A misszióban 23 ország katonái vesznek részt.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
bevásárlás

A járványt a pénztárcánkon is érezzük

napsütés

Ilyen időnk lesz szerdán

sport a tv-ben 2

Arsenal–Liverpool bajnoki a tévében

DAC női kézilabda

Az első hatba kerülés a célja a DAC női kézilabdacsapatának

koronavírus

A legtöbb esetben Csehországból hozták be a vírust Szlovákiába

Ľuboš Blaha

Holokauszttagadással gyanúsítja a NAKA Blahát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.