Közélet

Nőtt a rendőrség iránti bizalom

Pozsony | Az emberek állami szervekkel szembeni bizalma a Kuciak-gyilkosságot követő zuhanás után 2018 novemberében ismét növekedett. Mindez az Eurobarometer felméréséből derül ki.
TASR

2019. február 13. 20:00

- Felvétel: Michal Smrcok/Plus jeden deň

A gyilkosság után márciusban például csak az emberek 38 százaléka bízott a rendőrségben, novemberben pedig már 45 százalékuk. A 72 százalékos EU-átlaghoz képest azonban ez a szám is meglehetősen alacsony. A kormányba márciusban a megkérdezettek 21 százaléka vetett bizalmat, novemberben ez az arány már 32 százalékos volt. A legszavahihetőbb intézmény továbbra is a hadsereg, amelyben a megkérdezettek 59 százaléka bízik.

„A februári események nagy szerepet játszottak a rendőrség iránti bizalom csökkenésében, a viszonylag sikeres nyomozás és a gyanúsítottak elfogása pedig részben visszaállította ezt a bizalmat" – mondta Pavol Baboš politológus a felmérés margójára.

Az emberek valamivel jobban bíznak az európai intézményekben: az Európai Bizottságban a megkérdezettek 43 százaléka, az Európai Parlamentben pedig a megkérdezettek 46 százaléka bízik. Általában véve az EU-ban a szlovákok 43 százaléka, az EU lakóinak 42 százaléka bízik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Enyhén csökken a munkanélküliség

Frissítve

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)

Frissítve

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Ne hagyja, hogy a sérülés gátolja a mozgását

Az épületek szépülnek, de kevesebb diákot vehet fel az Ipari

A magyarok legjobbjai: Szalai, Dzsudzsák, Orbán és Lovrencsics

Legfrissebb galériák
Olvasta már?