Közélet

Nem vizsgálja tovább a NAKA Šufliarsky és Kočner sms-váltását

Pozsony | Peter Šufliarsky a Kočnerrel folytatott sms-váltása miatt hagyta el a Főügyészséget. Három hónap után a rendőrség úgy döntött, mégsem foglalkozik tovább az üzenetekkel.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. július 18. 08:22

Peter Šufliarsky akkor még egyike volt a Főügyészség kulcsembereinek, amikor több száz sms-t váltott Marian Kočner vállalkozóval. Erről először akkor beszélt, amikor az Aktuality.sk portált elkezdte érdekelni az üzenetek tartalma. Egy pár sms-t Igor Matovič, az OĽaNO elnöke hozott nyilvánosságra, szerinte több mint 400 volt belőlük összesen.

Az sms-ek 2007-ből származnak, a nyilvánosságra hozott átiratban szó van a választásokról, Kočner széfjéről és egy kétórás beszélgetésről egy autóban.

Šufliarsky megerősítette, hogy az üzenetek 2017 januárja és júliusa között íródtak, továbbá a volt főügyészhelyettes azt állította, hogy az ő válaszai tisztességesek és profik voltak, valamint hogy Kočner megrendelhette az ő meggyilkolását is.

A vállalkozót azzal gyanúsítják, hogy ő rendelte meg Ján Kuciak újságíró meggyilkolását, akivel együtt meghalt a partnere, Martina Kušnírová is.

(Forrás: Aktuality.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?