Közélet

Nem mutatnak be több bizonyítékot a Markíza-váltók ügyében

Bazin | Befejeződött a bizonyítási eljárás a bazini Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS), a Markíza-váltók meghamisítása ügyében. A bűncselekmény elkövetésével Marián Kočnert és Pavol Ruskot, a televízió korábbi igazgatóját vádolják. Az ítéletet a záróbeszédek után hirdetik ki. Ján Šanta ügyész és Daniel Lipšic, a sértettek jogi képviselője egyetért az eljárás lezárásával, a vádlottak folytatni akarták.
ÚJ SZÓ ONLINE

2020. február 12. 10:10

Frissítve
Marián Kočner
- TASR-felvétel

A büntetőtörvénykönyv értelmében az ügyész, a sértettek ügyvédje, majd a vádlottak védője tartja meg záróbeszédét. Legvégül a vádlottak kapnak szót

Még a bizonyítási eljárás lezárása előtt Pavol Rusko, a Markíza televízió egykori igazgatója újabb bizonyítékként javasolt előterjeszteni egy, a közösségi hálón is közzétett dokumentumot, amelyben állítása szerint szó esik a váltókról. A sértettek ügyvédei és az ügyész Pavol Rusko szavaira reagálva rámutattak, hogy senkinek nem beszélt a váltókról.

Ezután a bíróság felsorolta a Marián Kočner vádlott által elkövetett kihágásokat, amelyek főleg közlekedési szabálysértések voltak. Emil Klemanič, a szenátus elnöke azokat az ügyeket említette, amelyekkel a sajtó is foglalkozott, például Roman Kvasnica ügyvéd megfenyegetését, amikor azt mondta neki, hogy „golyót röpít a fejébe”. A vádlott tagadta ezeket az állításokat, azt mondta, soha nem bizonyították.

„Ha ez igaz lett volna, minden bizonnyal nem egy egyszerű megrovással zárult volna az ügy” – válaszolta Kočner.

A vád szerint Kočner és Rusko, miután megegyeztek Štefan Agh vádlottal, akinek az ügyében külön eljárás indult, négy hamis váltót állítottak ki, ezeket pedig mellékletként mutatták be fizetési meghagyások kibocsátásakor. Kočner ellen Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében, valamint a Gatex cég ügyében is vádat emeltek hűtlen kezelés miatt. Ruskot a váltóhamisítás mellett azzal is vádolják, hogy ő rendelte meg Sylvia Klaus-Volzová meggyilkolását.

Ma lezárulhat a Markíza-váltók ügyében folyó tárgyalás

2020. február 12. 09:29

Ma lezárulhat a Markíza-váltók ügyében folyó tárgyalás
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Hunčík Péter

Maradandó sorsesemény

Ursula von der Leyen

Nem bízhatunk az unió múlt héten bejelentett mentőövében

matovič trianon

Matovič: Építsük közösen Szlovákiát

Sólymos László

A Híd és a Magyar Fórum az alkotmány preambulumának módosítását szorgalmazza

skalica

II. fociliga: óriási az elégedetlenkedés, visszaléphet a Skalica

Kalmár örült, Holman nem

Esti mérkőzések várnak a DAC-ra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.