Közélet

Nem lesznek óvóhelyek a határon

Pozsony | Egy szabadságoló hivatalnokra fogja Dunacsún önkormányzata, hogy területrendezési tervébe belekerült: az építési engedély kiállításának feltétele civil óvóhely építése a pincékben, a szlovák–magyar határ tőszomszédságában.
author
MTI

2013. szeptember 20. 10:21

Nem kell óvóhelyet építeni, nem is kértük – állítja a Pozsonyhoz tartozó Dunacsún polgármestere. Az eredeti területrendezési terv szerint viszont kellett, ám miután lapunk érdeklődni kezdett a tervezet iránt, váratlanul és gyorsan megoldódott a helyzet. 
 
Az önkormányzat szerint az egészről egy szabadságoló hivatalnok tehet. A területrendezési terv óvóhely-építési kötelezettségről szóló részét véleményezésre elküldték az illetékes járási építésügyi hivatalnak, ám mivel 30 napon belül nem érkezett válasz, a javaslatot automatikusan jóváhagyottnak vélték. Amikor foglalkozni kezdtünk az esettel, kikértük a belügyminisztérium véleményét is, a tárca pedig nyomban kérdőre vonta az önkormányzatot. Ezután egy újabb véleményezési forduló jött, s a korábban állítólag szabadságoló hivatalnok törölte a tervezetből a bunkerépítésről szóló részt. 
 
Gabriela Ferenčáková, Dunacsún polgármestere szerint az ügy azt igazolja, művileg felfújt és éltetett botrányról volt szó. „Szó sem volt arról, hogy mi a magyar határra óvóhelyeket terveztük volna” – állította lapunknak. „Ez a reakció is igazolja, milyen országban élünk. A hivatalnokok pontosan tudják, hogyan lehet megkerülni az előírásokat, kitalálnak valami hülyeséget, aztán csendben hallgatnak, mert tudják, ha senki sem fogja nagydobra verni az ügyet, mindent megvalósíthatnak” – nyilatkozta lapunknak tegnap az érintett parcellák egyik tulajdonosa.
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
kórház k

Bezárhatnak a kórházak a magas energiaárak miatt

földgáz

Van elég gáz Szlovákiában, szükség esetén más országok is kaphatnak belőle

vírus k

Azonosították az orosz Khosta-2 szupervírust, ami megfertőzheti az embert

euró pénz

Működnek a szankciók: az orosz bankok eddig több mint 26 milliárd eurót veszítettek

vértócsa

BRUTÁLIS: Kutyát ölt, majd embert gyilkolt, mégis szabadlábon maradt

szakkör k

Szabadidős tevékenységek gyerekeknek

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.