Közélet

Most Fico akarja, hogy fizessen Kiska a kormánygépért

Pozsony | Robert Fico kormányfő egymillió eurót követel Andrej Kiska államfőtől a kormánygép használatáért.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. november 16. 19:34

Erről a mai kormányülés után tájékoztatott Fico, szerinte Kiska magáncélokra is használta a repülőgépet. A Smer elnökéből azt váltotta ki ezt a reakciót, hogy Andrej Kiska ma bírálta a Smer „szociális államát”. „Az államfő szívesen szónokol, de nem visel felelősséget semmiért” – mondta Fico, hozzátéve, hogy Kiska mégse utazhat ingyen, mint a diákok és a nyugdíjasok.
 
„Az államfő megérti, hogy a kormányfőnek időre van szüksége, amíg kiheveri a megyei választásokat, helyrerázza a pártját, amelyben egyre nő a feszültség és az elégedetlenség, főleg a belügyminiszterrel szemben. De utána már tényleg az ország és az emberek problémáival kellene foglalkoznia, a korrupcióval, a hatalom által felhasznált rendőrséggel, az iskolaügy helyzetével, a szociális problémákkal” – reagált Fico követelésére az államfő sajtófőnöke, Roman Krpelan.
Ficót az borította ki, hogy Kiska ma azt mondta Ján Richter szociális ügyi miniszternek, hogy nem nevezheti magát szociális államnak az az ország, amely elfeledkezik a legszegényebb rétegekről, a legsebezhetőbb emberekről.
 
A kormánygép használatának ügye nem új. Az adócsaló Bašternák botrányának egyik csúcspontján Robert Kaliňák szólította fel Kiskát, hogy fizessen a kormánygépért, mert azzal repül Pozsonyból haza, Poprádra. Kiska erre azt válaszolta, maga Kaliňák ajánlotta fel neki a gépet erre a célra, mert keveset használták, probléma volt teljesíteni a kötelező repülési órák számát is.
 
Kiska egyébként azóta szolgálati autóval jár Poprádra. (TASR, ú) 
Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?