Közélet

Minden előírást betartanak a D4-R7 építésénél – állítja a kivitelező

Pozsony | Minden szlovák és nemzetközi normának, jogi előírásnak és koncessziós szerződésnek megfelel a D4-R7 pozsonyi körgyűrű építése – közölte a TASR hírügynökséggel Juan José Bregel, a pozsonyi elkerülő és gyorsforgalmi út építéséért felelős D4R7 Construction vállalat vezérigazgatója. A talajvizsgálatok eredményével, melyet csütörtökön tett közzé a közlekedési minisztérium, nem ért egyet.
TASR

2019. május 17. 09:14

D4R7
- D4R7

Bregel elmondta, csütörtökön találkozott Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi miniszterrel, és arra a megállapításra jutottak, hogy az építkezés során nem történt környezetszennyezés. „A jelentésben foglaltakkal azonban nem értünk egyet. Szerintünk az egyetlen kérdés az ügyben a formális adminisztrációs eljárás” – mondta Bregel. Kijelentette, hogy a következő hetekben szeretne találkozni a közlekedési minisztérium szakértőivel, és tisztázni ezt az ügyet. „Teljes mértékben betartjuk az előírásokat és a jövő év elején mérföldkőhöz érünk, befejezzük az R7-es Ketelec–Egyhézgelle (Holice) szakaszát" - mondta a vezérigazgató.

A közlekedési minisztérium csütörtökön úgy tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy a talajvizsgálatok nem mutattak ki az egészségre ártalmas szennyeződéseket Az elemzés eredményei azonban azt mutatják, hogy olyan anyagokat használtak az építkezésnél, amelyek nem felelnek meg az előírásoknak. A minisztérium szerint további vizsgálatokra van szükség annak megállapítására, hogy mekkora a probléma A vizsgálat pénteken (május 17.) kezdődik.

„Bár az emberi egészségre vagy a vízi élőlényekre veszélyes szennyeződést nem mutattak ki, mindent alaposan ellenőrzünk. Ha beigazolódik a gyanú, hogy a töltésekhez nem az előírásnak megfelelő anyagot használtak, azt a kivitelezőnek a saját költségén el kell szállítania és újat kell hoznia helyette” - mondta Érsek. Amellett, hogy alaposabb vizsgálatokat végeztet, a közlekedési minisztérium a környezetvédelmi minisztériummal, az állami építésügyi felügyelettel és a rendőrséggel is szorosan együttműködne. A vizsgálatok lezárása után a minisztérium közzéteszi az eredményeket.

 

Nem találtak egészségre veszélyes anyagot a D4/R7 építésénél

2019. május 16. 18:15

Nem találtak egészségre veszélyes anyagot a D4/R7 építésénél

Néhány héttel ezelőtt a közlekedési minisztérium talajmintákat vett a D4-R7 építési területén, mert fennállt a gyanú, hogy a munka folyamán szennyezett talajt vagy építkezési törmeléket használtak.

Március végén a rendőrség többször is intézkedett Pozsony megyében környezetszennyezés miatt. A D4-R7 építésénél is felmerült a gyanú, hogy szennyezett talajt vagy építési hulladékot használtak. Áprilisban azt közölte a rendőrség a TASR-rel, hogy környezetszennyezés miatt büntetőeljárás indult az ügyben. Márciusban a rendőrség azt közölte, a nyomozó egy magánszemélyt, M. J. H-t., valamint egy jogi személyt, egy pozsonyi építkezési kft-t. gyanúsít az ügyben.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
groh

Csorbul az iskolaválasztási jog

Gyatlov-rejtély

Az orosz ügyészség azt állítja, hogy hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt

párakapu vágsellye

Vágsellyén felfrissülhetnek a párakapuk alatt és a szökőkutaknál

a

Folytatják az utak felújítását

Sulík

Csökken a vállalkozásokra háruló teher

Lewis Hamilton
Frissítve

Hamilton indul a pole pozícióból a Stájer Nagydíjon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.