Mikulec bírálja Hamran leváltásának módját

Roman Mikulec

Roman Mikulec (Szlovákia) volt belügyminiszter bírálta Matúš Šutaj Eštokot (Hlas), a belügyi tárca új vezetőjét Hamran István országos rendőrfőkapitány leváltásának módja miatt. Mint mondta, Hamran három nap múlva önként távozott volna a rendőrségtől, és Šutaj Eštok a leváltás előtt nem is találkozott vele.

„Az új miniszter nem talált egy másodpercet sem arra, hogy magához hívassa a rendőrfőkapitányt, és vegye a bátorságot nyíltan a szemébe mondani, milyen okai vannak a leváltásának. Három nappal azelőtt váltotta le, hogy Hamran önként távozott volna a rendőri testülettől” – mondta Mikulec, aki szerint ez nem más primitív bosszúnál.

A volt belügyminiszter köszönetet mondott Hamrannak a testületnél eltöltött hosszú évekért, és azért, hogy sikerült növelnie a fegyveres testület iránti lakossági bizalmat. Az azonnali leváltás szerinte ellentmond a Šutaj Eštok által hangoztatott célkitűzésnek, hogy növelni akarja a közbiztonságot, és az is, hogy megszüntette a rendőrfőkapitány helyetteseinek posztját.

Grendel Gábor képviselő (Szlovákia) Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos és Ján Hero romaügyi kormánybiztos azonnali leváltását bírálta a kormány első ülésén, valamint azt, hogy anélkül menesztették őket, hogy lenne kiszemelt utódjuk. Grendel feltette a kérdést, vajon milyen üzenet az a nemzeti kisebbségeknek, hogy a kormány úgy dönt, inkább egyáltalán ne legyenek kisebbségi kormánybiztosok, csak a jelenlegiek távozzanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?