Megszűnő szociális támogatások

Pozsony |

<p>Tovább nehezíti a legszegényebb rétegek életét a Fico-kormány. A foglalkoztatási törvény módosító javaslata szerint számos &bdquo;kedvezmény&rdquo; megszűnik. Az egyik az, hogy a munkanélküliek jövő áprilistól egyáltalán nem dolgozhatnak, amíg a hivatal nyilvántartásában szerepelnek &ndash; jelenleg havi 143 eurós bevétel engedélyezett a számukra a segély mellett.&nbsp;</p>

További változás, hogy nem kell ugyan havonta megjelenniük a munkahivatalban, de a hivatal megszabhatja, mikor és milyen formában jelentkezzenek – tehát adott esetben ez lehet akár hetente is.

Az állástalan személynek továbbra is igazolnia kell, hogy aktívan munkát keres – azaz továbbra is köteles minden alkalommal igazolást felmutatni egy-egy munkaadótól, hogy az nem veszi fel. Emellett viszont a hivatal már nem lesz köteles munkát keresni a munkanélküli számára, vagyis az álláskeresés teljesen a munkanélküli nyakába szakad, a törvényben már nem fog szerepelni, hogy a munkahivatal segít az elhelyezkedésben.  Több eddigi támogatást eltöröl vagy csökkent a kormány: például az eddigi összegnek a felét kaphatja vállalkozásindítási támogatásként a munkanélküli. A legszegényebb régiókban ez 3800 euró, a többiben ennél is kevesebb. A vállalkozás beindítására szánt összeg nem egy, hanem két részletben lenne elérhető, a pénz 40 százalékához csak vállalkozása működésének második évében juthatna hozzá a kisvállalkozó. Megszüntetik a végzett diákok számára létrehozott abszolvensi gyakorlatot, aminek fejében segélyt kaptak a hivataltól. Megszüntetné a módosítás az átképzések, tanfolyamok idejére szánt támogatást. (sán, SITA) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?