GALÉRIA: Március 15-e a pozsonyi Petőfi-szobornál

Március 15-e a pozsonyi Petőfi-szobornál

A medikus-kertben idén is sor került az 1948-as szabadságharc megemlékezésére, ünnepélyesen megkoszorúzták a Petőfi-szobrot.

Az 1848-1849-es magyar szabadságharc leverésének 175. évfordulójának alkalmából az ünnepi koszorúzás a Csemadok pozsonyi városi választmánya, a Csemadok Országos Tanácsa, Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége, a pozsonyi Liszt Intézet és a Csemadok Ifjúsági tagozatának szervezésében valósult meg.

Ünnepi beszédet mondott Dr. Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó, az Országgyűlés volt elnöke, aki a 21. század magyarságának azt kívánta, „Legyen béke, szuverenitás és egyetértés”. Beszédében kiemelte az elmúlt évek nehézségeit, a migrációs hullámokat, a koronavírus-járványt és az Ukrajnában dúló háborút, ami több szempontból is földre kényszerítette az általunk ismert világot.

„Számunkra az igazság egyenlő a békével. Az igazság számunkra a béke és a demokrácia jelenti az igazságot, ami pedig a többségi népakaratban leledzik”

– mondta. Továbbá, a nemzeti identitás megőrzésének fontosságát elemezte.

Szili Katalin azt kívánta, legyen meg nemzeti ügyeinkben is a közös cél és akarat.

Jégh Izabella, a Csemadok Pozsonyi Városi Választmányának elnöke beszédében kiemelte a szeptember 30-ai előrehozott választások fontosságát, amiben a jelenlévőket felszólította rá, szavazzanak a Szövetségre.

Az ünnepi hangulatot Bodnár László éneke és Metzner Dóra szavalata biztosította.

A koszorúzáson tiszteletét tette Balogh Csaba pozsonyi magyar nagykövet, Bárdos Gyula a Csemadok országos elnöke, Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos, Petőcz Kálmán az oktatási minisztérium Nemzetiségi és Élethosszig tartó tanulás főosztályának vezetője, Ozsvald Erzsébet a pozsonyi

megye alelnöke, a Szövetség elnökségi tagjai, Forró Krisztián, Mózes Szabolcs, Solymos László és további közéleti személyiségek.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?