Közélet

Már tavaly májusban vallottak Alena Zs. ellen 

Pozsony | Már hónapokkal az őrizetbevétele előtt a rendőrség látókörébe került Alena Zs., a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja. Egy tanúvallomás szerint Basternák László néhai ógyallai polgármester meggyilkolásához lehetett köze.
Czímer Gábor

2019. március 8. 18:54

Alena Zs. több mint 50 ezer eurós adótartozást halmozott fel   - TASR-felvétel

Tavaly májusban az érsekújvári rendőröknek tett vallomást egy nő, aki azt állította, hogy 2010-ben egy közeli ismerőse rendelte meg Basternák László Ógyalla néhai MKP-s polgármesterének meggyilkolását. A nő ebben a vallomásban azt állította, a gyilkosságot Roman O., rendelte meg, aki korábban Basternák kihívója volt az önkormányzati választásokon, és arról is beszélt, hogy a bűncselekményhez Alena Zs.-nek is köze van. Az aktuality.sk portál szerint azonban Roman O. meggyőzte a tanút, hogy vonja vissza a vallomását, amit a nő meg is tett. 
 
A kérdéses vallomástétel után négy hónappal azonban a rendőrség őrizetbe vette Alena Zs.-t. Ekkor már a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsították. Tavaly októberben aztán a Basternák-gyilkosság ügyében is újraindították a nyomozást. Idén januárban pedig az ügyben letartóztatták Roman O.-t és Vladimír M.-et. (aktuality.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Életnyomorító a gettók nyomora

Frissítve

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)

Spanyol és olasz válogatott foci a tévében

Ne hagyja, hogy a sérülés gátolja a mozgását

Az épületek szépülnek, de kevesebb diákot vehet fel az Ipari

A magyarok legjobbjai: Szalai, Dzsudzsák, Orbán és Lovrencsics

Legfrissebb galériák
Olvasta már?