Közélet

Magdoško: A tárgyalás egyetlen világos pontja Saková felszólalása volt

Pozsony | A kormányhivatalban tartott szerdai tárgyalás egyetlen világos pontja Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter felszólalása volt. Ezt csütörtökön jelentette ki újságírók előtt Patrik Magdoško, a Mezőgazdászok Kezdeményezésének szóvivője.
TASR

2019. február 21. 17:34

Patrik Magdoško - TASR-felvétel

A miniszter asszony Magdoško elmondása szerint bejelentette, hogy létrehoznak egy különleges, környezetvédelmi bűncselekményekkel foglalkozó rendőri egységet, illetve hogy lehetőséget biztosítanak a kezdeményezés tagjainak, hogy tömegesen vagy egyenként büntetőfeljelentéseket tegyenek. Az aktivista megköszönte a pozsonyi lakosok türelmét és értékelte a rendőrség hozzáállását a tüntetéshez.

Lucia Gallová, a Vidéki Platform képviselője azt mondta a tárgyalásról, melyen bemutatták a négy alapkövetelésüket, hogy elbagatellizálták a gazdák céljait és törekvéseit. „Bár régóta törekszünk a kommunikációra az államigazgatási szervekkel, mostanra odáig jutottunk, hogy nincs már kivel párbeszédet folytatnunk” – mondta Gallová, hozzátéve: ezt a helyzetet szerencsétlennek és kilátástalannak tartja. Ľubomír Bulla geodéta Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő és Gabriela Matečná (SNS) földművelésügyi miniszter földrendezésről szóló kijelentéseivel kapcsolatban kijelentette, hogy azok egyelőre csak ígéretek. Hangsúlyozta, hogy a földmérőket nem lehet megosztani.

 

2019. február 21. 15:09

A gazdatüntetések egyik szervezője feljelentést szándékozik tenni Matečná ellen

Ján Mičovský, az erdészek képviselője megállapította, hogy Matečná miniszter asszony gyenge, és nem érti az erdészek tiszta és magas színvonalú közigazgatásra vonatkozó követeléseit. Ezzel kapcsolatban megemlített különféle korrupciós ügyeket, melyekre a miniszter asszony hónapok óta nem tudott magyarázatot adni.

A tüntető gazdák késő délután részt vesznek a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak és a jegyese, Martina Kušnírová haláláról megemlékező rendezvényen. „Részesei leszünk a közös menetnek, a menet élén két (mezőgazdasági) gép lesz. Még egyszer köszönetet mondunk Pozsonynak a türelméért, és hogy velünk van” – mondták a gazdák, hozzátéve: pénteken (2. 22.) összeül a sztrájkbizottság, hogy megvitassa a további lépéseket.

Az elégedetlen kis és közepes gazdálkodók, erdészek és földmérők kedden (2. 19.) érkeztek meg mezőgazdasági gépeiken Pozsonyba, hogy a mezőgazdaság területén jelentkező problémákról tárgyaljanak, és előterjesszék a követeléseiket. A tüntető és megemlékező jellegű megmozdulás fő szervezője a Mezőgazdászok Kezdeményezése. A tüntetést a Vidéki Platform is támogatja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Továbbra sincs megegyezés az MKP és a Híd között

Frissítve

Hetekig is eltarthat a Tátrában rekedt barlangászok mentése

VIDEÓ: Puskás-díj - Zsóri Dániel gólja is a jelöltek között

Tizenhat fiatalkorú volt a Párkányban elfogott illegális bevándorlók között

Anya csak egy van, de bízhatunk benne?

Rolls-Royce Dawn: a várt pirkadat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?