Közélet

Lučanský: A Kuciak-gyilkosság kivizsgálása nagyjából a negyedénél jár

Pozsony | A Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében indított nyomozás nagyjából a negyedénél tart.
TASR

2019. január 17. 12:00

Milan Lučanský - TASR-felvétel

Ezt Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány jelentette ki a Hospodárske noviny napilapnak adott interjújában.

Lučanský arról is beszélt, hogy még dolgozni kell azon, hogy eljussanak a megrendelőkig. Hangsúlyozta továbbá, hogy a rendőrségnek és az ügyészségnek együtt kell majd működnie, hogy az egész ügy a bíróság elé kerülhessen. „Itt aztán kiderül, milyen eredménnyel zárul a főtárgyalás, melynek keretében ezek az emberek megkaphatják a büntetésüket. Számomra ez az egész ügy csak ezzel a peres eljárással fog lezárulni” – mondta a rendőrfőnök. 

Lučanský megerősítette, hogy több hipotézissel dolgoznak, és nem biztos, hogy csak egy megrendelő volt, többen is lehettek.

„Bízom benne, hogy a vizsgálat mindent kiderít” – tette hozzá.

Lučanský az interjúban arról is beszélt, hogy még nem döntötte el, indul-e a közelgő választásokon a rendőrfőnöki posztért. „Információim szerint a belügyminiszter február 1-jén fogja meghirdetni az álláspályázatot. A pályázóknak 30 napjuk lesz rá, hogy jelentkezzenek” – mondta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Jobban bízunk az EU-ban

VIDEÓ: Ez történhet, ha balesetet szenved, és nincs bekötve a biztonsági öve

A DAC-ban Jedlička, a Slovanban Moha volt a legjobb - osztályozókönyv a derbi után

AKO-felmérés: Šefčovič végezne Mistrík és Čaputová előtt az első fordulóban

Dior-álmok a londoni múzeumban

Leszakadt a kultúrház mennyezete Tiszacsernyőben, öt sérült van

Legfrissebb galériák
Olvasta már?