Közélet

Lubyová: Nagyra értékelem a képviselők bizalmát

Pozsony | Martina Lubyová (SNS-jelölt) iskolaügyi miniszter nagyra becsüli a parlamenti képviselők bizalmát, és azokat az észrevételeket is nagyra értékeli, amelyek a vita során elhangzottak. Veronika Remišová (OĽaNO) ellenzéki képviselő hasznosnak nevezte a miniszter leváltása körül kialakult vitát.
TASR

2019. február 19. 11:09

Martina Lubyová - TASR-felvétel

„Nagyon fontos számomra az oktatás és a tudomány, ahogy azoknak az embereknek a sorsa is, akik ezeken a területeken dolgoznak, és arra fogok törekedni, hogy az elindított reformok és változások a lehető legjobban menjenek végbe” – közölte a miniszter asszony a szavazás után.

Remišová szerint annak ellenére, hogy nem sikerült leváltani a miniszter asszonyt, az erről szóló vita hasznos volt. „Nem adjuk fel, mert ellenzéki képviselőkként egyrészt az a feladatunk, hogy vigyázzunk a lakosok pénzére, hogy ezt ne szórhassák szét különféle kétes támogatásokra, másrészt hogy olyan megoldásokat kínáljunk, amelyek javíthatják az oktatás helyzetét az országban” – jelentette ki Remišová. Hozzátette: a rendkívüli ülésen Lubyová egyetlen olyan tényt sem cáfolt meg, amelyre az ellenzék figyelmeztetett.

Lubyová tehát a posztján marad. A leváltásáról szóló hétfői szavazáson a jelenlévő 105 képviselő közül 43-an támogatták az iskolaügyi miniszter leváltását. Az ellenzék a kutatási-fejlesztési projektekre adott kétes támogatások miatt akarta leváltani Lubyovát. Rámutatott a projektek értékelése során elkövetett hibákra, például a pontszámok emelésére, a tévedésekre és elírásokra. Az ellenzék szerint az is probléma, hogy az uniós támogatások körül 2017 nyarán kirobbant botrány megoldásával sem foglalkoznak. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az Európai Parlament támogatja az óraátállítás eltörlését

Sokat költenek a jelöltek

Bašternákot áthelyezték a máriatölgyesi börtönbe

Hihetetlen indok miatt maradt el a NASA első női űrsétája

Frissítve

Pellegrini egyelőre kizárta az előrehozott választások lehetőségét

Már kapható a legújabb Vasárnap, benne VasárnapEsküvő + 18 oldalon!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?