Közélet

Lipšic: A mai nap az egyik legfontosabb a nyomozás kezdete óta

Pozsony | A mai nap az egyik legfontosabb azóta, hogy elkezdődött a nyomozás Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében. Mindezt Daniel Lipšic, a Kuciak-család ügyvédje mondta el arra a hírre reagálva, hogy eljárás indult Marian K. ellen. Lipšic köszönetet mondott a nyomozócsoportnak és a felügyelő ügyészeknek.
TASR

2019. március 14. 20:00

- TASR-felvétel

„A mai napon indított eljárás áttörést jelent a nyomozásban. Amint azt már a nyomozás kezdetén is mondtam, a legfontosabb, hogy megtaláljuk, meggyanúsítsuk és bíróság elé állítsuk a megrendelőt vagy megrendelőket. Ezek az emberek a legrosszabbak és legveszélyesebbek, akik képesek az asztalnál ülve, egy pohár konyakkal a kezükben dönteni emberek életéről, és ezek az emberek mindig megtalálják azokat a személyeket, akik néhány tízezer euróért képesek ilyen aljas tettet elkövetni" – mondta.

Lipšic bízik benne, hogy ezt a lépést még sok, hasonlóan fontos követi. Hozzáteszi: Marian K. személyének átvizsgálása folyik tovább, hiszen a vállalkozó más ügyekben is gyanúsított, ezek azonban egyelőre még előkészítő fázisban vannak.

A letartóztatásban lévő Marian K. vállalkozó ellen Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának megrendelése miatt indult eljárás. A gyilkosság megrendelésének motivációja Kuciak újságírói tevékenysége lehetett. Ezt csütörtöki sajtótájékoztatóján erősítették meg a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyészei.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Összefogásra buzdító akciók

A DAC célja újra Európa

Nem üzemeltet tovább sürgősségi egészségügyi állomásokat Szlovákiában a Falck

Jövőre kezdődhet az idegenrendészet dunaszerdahelyi fiókjának felújítása

WHO: Magas cukortartalmúak és a babák számára nem megfelelőek a bébiételek

Nagy meleg, száznál több futó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?