Kollárék bár leváltanák Mikulecet, nem tehetik

Boris Kollár

Bár a Sme rodina egyes képviselői hajlanak arra, hogy Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter leváltására szavazzanak, de koalíciós partnerként ezt nem tehetik meg – erről nyilatkozott Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke. Ugyanakkor nem zárta ki, hogy néhányan közülük mégis a leváltásra fognak szavazni, dacára annak, hogy ő ezzel pártelnökként nem ért egyet és nem javasolja.

„Mikuleccel régóta gondunk van” – jelentette ki Kollár, hozzátéve, hogy problémákat látnak a minisztérium irányításával és a jelenlegi migránsválság kezelésével is. Mint mondta, a minisztérium nem ura a helyzetnek, példának a cseh határellenőrzést hozta fel. Mikulecnek azt veti a szemére, hogy nem vezetett be intézkedéseket a szlovák-magyar határon. „Nem kezelhetjük azzal a helyzetet, hogy embercsempészettel gyanúsítjuk meg a cseh rendőrséget” – jegyezte meg Kollár. Szerinte a szlovák rendőrségnek először a saját háza táján kellene körülnézni és cselekedni.

A Hlas képviselői Mikulec leváltására fognak szavazni. „Migrációs válság fenyeget bennünket, és nemcsak az ukrajnai történések, hanem az unión kívülről érkező migránsok miatt, a határunk pedig olyan lyukas, mint az ementáli sajt” – jelentette ki Peter Pellegrini, a Hlas elnöke. Denisa Saková (Hlas) korábbi belügyminiszter hozzátette, Mikulec és az emberei nem tudnak megbirkózni a migrációval és tétlenséggel vádolja őket. Saková hozzátette, az SaS-en és a független képviselőkön múlik, hogy Mikulec miniszter marad-e, vagy lehetőség nyílik megfelelőbb emberrel helyettesíteni őt.

Az SaS bejelentette, hogy összeül a frakciója és megvitatja, hogyan szavazzon. Richard Sulík pártelnök közölte, szeretné, ha egységesen szavaznának a párt képviselői.

Az ellenzéki Smer a hétfői nap folyamán kezdeményezte a belügyminiszter leváltását célzó rendkívüli parlamenti ülés összehívását a cseh határon bevezetett ellenőrzés miatt.

Mikulec kijelentette, áll elébe a leváltási kísérletnek, az ellenzéknek ehhez joga van, ám hozzátette, az ellenzék hazugságokkal operál. Szerinte Szlovákia jól kezeli a migrációs válságot, az országszerte bevezetett járőrözésre, a magyar hatóságokkal közös határ menti járőrözésre és a magyar-szerb határ védelmében való szlovák részvételre hivatkozott. A külső schengeni határok őrzésének szigorítását szorgalmazza, a belső határok ellenőrzését értelmetlennek tartja. Szavai szerint ezért Szlovákia igyekszik nyomást gyakorolni az Európai Bizottságra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?