Közélet

Kočner folyamatos lépéselőnyben

Pozsony | Marián Kočner előre tudta, hogy razziázni fognak a cégeinél, és az újságíró-gyilkossággal kapcsolatban is naprakész információi voltak – Kočner Threemájának újabb szelete.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. augusztus 23. 07:00

A Denník N internetes portál újabb részeket közölt a váltóhamisítással megvádolt, valamint Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásával is összefüggésbe hozott vállalkozó, Marián Kočner feltört kommunikációjából Alena Zsuzsovával, aki az újságíró-gyilkosság ügyében gyanúsítottként szerepel. 
A portálon nyilvánosságra hozott kommunikációból kiderül, hogy azután is kapott információkat a Markíza televízió váltóinak hamisításával vádolt Marián Kočner, miután az ügy új nyomozóhoz került. 
2018. május 14-én éjfél után Kočner ezt írta Zsuzsovának:

„Reggel pandúrok jönnek látogatóba váltókat keresni. Szart se találnak, isznak egy kávét és mennek a pi...ba. Úgyhogy lehet, egy ideig nem jelentkezem. De nyugalom, mindent kézben tartok.”

Korán reggel még egy üzenetet küldött:

„Minden oké lesz, fel vagyunk készülve.”


Május 14-én Kočner cégében valóban jártak a rendőrök. A váltókat szerették volna megkapni, de Kočner azt mondta, nem adja oda, nincsenek is nála. Az, hogy honnan lehetett tudomása előre az ellene készülő akciókról, még nem tisztázott.


A Kuciak-ügy négy gyanúsítottja Maroš Žilinka, Peter Šufliarsky ügyészek és Daniel Lipšic ügyvéd megölését is tervezte.  Žilinka a Respekt című portálnak úgy nyilatkozott, az ellene tervezett gyilkosság során a feleségét és a gyerekeit is megölték volna.

„A személyem elleni megrendelés úgy szólt, hogy a likvidálásom prioritás, de ha lehetőség lesz más családtagjaimmal is végezni, minden főért tízezer eurós jutalom jár” – nyilatkozta az ügyész.

Maroš Žilinka hozzátette, lehet, hogy az életét az mentette meg, hogy nem azon a címen lakik, amely az irataiban szerepel.


A nyilvánosságra hozott üzenetekből az is kitűnik, hogy a vállalkozót folyamatosan tájékoztatták a Kuciak meggyilkolásának ügyében zajló nyomozás állásáról, amelyről Zsuzsovának is beszámolt. (szh, DenníkN)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ütőképes röplabdacsapat Komáromban

PSG–Real Madrid focimeccs a tévében

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Robbanás volt egy halálos vírusokat tároló orosz laboratóriumban

Elsőként úszta át négyszer egyfolytában a La Manche-csatornát egy amerikai nő

Az amazóniai erdőirtás jelentősen növeli a térség hőmérsékletét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?