Közélet

“Kicsit erősre sikerült” - kommentelte a sorosozó cikket a Pesti Srácok főszerkesztője

Gombaszög | A Pesti Srácok főszerkesztője és a Magyar Hang újságírója vitázott a magyarországi sajtó helyzetéről a Gombaszögi Nyári Táborban.
Macsicza Mark

2019. július 17. 08:30

- Youtube

Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője és Dévényi István, a Magyar Hang újságírója vitatta meg a magyarországi sajtó helyzetét a Gombaszögi Nyári Táborban. Az éles vita során leginkább a médiafelületek támogatása és finanszírozása volt a téma, a két vitapartner szoros ellentétét állította a másikról – Huth szerint a Magyar Hang mikroadományokból képes létezni, Dévényi elmondása szerint viszont kizárólag az olvasók által életképes a hetilap.

A magyarországi sajtó működése alapján okkal féltem a Magyar Hang jövőjét

- mondta Dévényi.

A vita során szóba jött a tavalyi évben, a Pesti Srácokon publikált, Vésey Kovács László cikke is. Az írásában a Gombaszögi Nyári Tábort egy Magyar Kormány által pénzelt, ám ellenzéki érdekeket kiszolgáló fesztiválként tüntette fel, egyes meghívott vendégeket sorosistának, vagy migránssimogatónak titulált. Huth a lapunknak tett nyilatkozatában elmondta, hogy a munkatársai mindig jól érezték magukat az eseményen, az éles támadások leginkább Vésey nyelvezetének tudhatóak be, elmondása szerint megkérte a cikk íróját, hogy ne publikáljon már hasonló hangvételű írásokat a fesztiválról. A kormányközeli lapoknál elrendelt helyreigazítások tömkelegét úgy kommentálta a főszerkesztő, hogy általában a személyiségi jogokra voltak kiélezve a perek, az ellenzék ügyvédeit pedig Soros György szervezetei finanszírozták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Pellegrini gyorsan fog reagálni,ha beigazolódik a Jankovskával kapcsolatos gyanú

Kizárt, hogy a Dron szennyezi a levegőt – állítja a gumifeldolgozó vezetése

Liverpool–Arsenal rangadó a tévében

Megújul a vágsellyei állomás

Pártot alapítanának az elégedetlen gazdák, szeptembertől gyűjtik az aláírásokat

Vágányzár a Dunaszerdahely–Diósförgepatony szakaszon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?