Közélet

Kevesebb gyermeket bántalmaztak a Csallóközben tavaly

Míg 2015-ben 164 gyermekbántalmazási esetet jelentettek be a Dunaszerdahelyi járásban, addig tavaly az ügyek száma 132-re csökkent. Nagy kérdés, mennyi a be nem jelentett erőszak.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. március 18. 15:02

A családon belüli erőszak és a gyermekek ellen elkövetett visszaélések még mindig tabutémának számítanak. Szakértők szerint nem tudni, mennyi lehet a látens eset, sokszor vagy egyáltalán nem jelentik az erőszakot az illetékeseknek, esetleg évek múltán derül rá fény. 
 
Tavaly 132 gyermekbántalmazási esetben nyomozott a Dunaszerdahelyi járásban a rendőrség – hangzott el a Pátria rádió hétvégi, Hallótávolban Kálmán Norberttel című műsorában. 2015-ben még 164 ilyen esetben folyt nyomozás. 
 
„A gyermek kiszolgáltatott. Annyira függ a szülőtől, hogy ha bántalmazzák, akkor is szolidáris – mondta Bagdy Emőke, ismert magyarországi pszichológus. – Ha lilára verik, akkor sem árulkodik. Miért? Mert az élete múlik azon, hogy ne dobják el.”
 
„Az esetek 80%-a a gyermektartási kötelezettség elmulasztását jelenti” – nyilatkozta Both Péter dunaszerdahelyi járási rendőrkapitány. A maradék 20% nagy része pedig az iskolalátogatás akadályoztatása a szülő részéről. Vagyis a kiskorúak bántalmazása, esetleg a velük szemben elkövetett szexuális jellegű erőszak csak évi pár esetet jelent. Érdekesség, hogy a kiskorú elleni szexuális visszaélések az esetek többségében a két fél beleegyezésével történnek – fejtette ki a járási rendőrkapitány. (r) 

 

Önnek ajánljuk
Frissítve

Fico még 2012-ben telefonon beszélt Vadalával

Fico Bašternákhoz hasonlította Andrej Kiskát

Minden „disznóságot“ jelenteni kell

Frissítve

GALÉRIA: A tüntető gazdák lezárták az SNP-hidat

Közösségi kert épül a Timóteus ház udvarán

A májusi EP-választás csaknem 10,2 millió euróba fog kerülni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?