Közélet

Két magyar osztály Ipolyságon

Ipolyság | Szeptemberben huszonkilenc elsőssel kezdi a tanévet Pongrácz Lajos Alapiskola. Az elsősök száma az idei tanévhez viszonyítva emelkedett.
Gulyás Zsuzsanna

2015. február 20. 15:42

Ezt a tanévet huszonöt elsőssel kezdték. Egy évvel korábban is huszonöt elsősük volt. A 2012/13-as tanév a beíratott gyerekek számát tekintve kiemelkedő volt: huszonkilenc elsősük volt. Az iskolának jelenleg 231 tanulója van. Vonzáskörzete nagy: Alsó- és Felsőszemerédről, Nagytúrról és Felsőtúrról, Palástról, Gyerkről, Egegről, Tompáról, Százdról, Tesmagról, Pereszlényből, Ipolyviskről, Szalatnyáról, Pásztóról, Szetéről, Ipolybalogról, Ipolyhidvégről, Ipolynagyfaluról és Szécsenkéről is vannak diákjaik.
 
„Idén ünnepeljük névadónk, Pongrácz Lajos születésének kétszázadik évfordulóját. Ebből az alkalomból számtalan programot és versenyt szervezünk a gyerekeknek” – mondta Lészkó Katalin igazgató. Versíró és fogalmazási versenyt valamint rajzpályázatot is hirdettek. A legjobb pályaművek a Pongrácz Lajos Emlékszobában kapnak helyet. „Márciusban szeretnénk felavatni Pongrácz Lajos emléktábláját. Adománygyűjtést is hirdettünk” – nyilatkozott Lészkó Katalin.
 
Az iskola a napokban a Pongrácz család felsőtúri sírboltjánál koszorúzással tisztelgett Pongrácz Lajos emléke előtt, akinek nevét 2002. február 15-én vették fel. Pongrácz Lajos császári és királyi kamarás, megyei alispán és költő 1815. február 15-én Felsőtúron született. 84 évesen Budapesten hunyt el. Irodalmi tevékenyégét Ipolyságon kezdte, ahol jelentős városszépítő tevékenységet folytatott.
 
 
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
A legtöbb ország június közepén, vagy legkésőbb július elején nyitna a beutazó turisták felé

Nyaralás Európában – hova és hogyan utazhatunk?

eltűnt gyerek

Szlovákiában tavaly 1684 gyerek tűnt el

Eddig 3527 magyar elsőst írattak be a 2020/2021-es tanévre

koronavírus

Koronavírus: két új esetet regisztráltak vasárnap

könyv illusztráció

Könyvbemutatók a neten

Mária Patakyová

Abortuszkérdésben a lengyel úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.