Közélet

Két magyar osztály Ipolyságon

Ipolyság | Szeptemberben huszonkilenc elsőssel kezdi a tanévet Pongrácz Lajos Alapiskola. Az elsősök száma az idei tanévhez viszonyítva emelkedett.
Gulyás Zsuzsanna

2015. február 20. 15:42

Ezt a tanévet huszonöt elsőssel kezdték. Egy évvel korábban is huszonöt elsősük volt. A 2012/13-as tanév a beíratott gyerekek számát tekintve kiemelkedő volt: huszonkilenc elsősük volt. Az iskolának jelenleg 231 tanulója van. Vonzáskörzete nagy: Alsó- és Felsőszemerédről, Nagytúrról és Felsőtúrról, Palástról, Gyerkről, Egegről, Tompáról, Százdról, Tesmagról, Pereszlényből, Ipolyviskről, Szalatnyáról, Pásztóról, Szetéről, Ipolybalogról, Ipolyhidvégről, Ipolynagyfaluról és Szécsenkéről is vannak diákjaik.
 
„Idén ünnepeljük névadónk, Pongrácz Lajos születésének kétszázadik évfordulóját. Ebből az alkalomból számtalan programot és versenyt szervezünk a gyerekeknek” – mondta Lészkó Katalin igazgató. Versíró és fogalmazási versenyt valamint rajzpályázatot is hirdettek. A legjobb pályaművek a Pongrácz Lajos Emlékszobában kapnak helyet. „Márciusban szeretnénk felavatni Pongrácz Lajos emléktábláját. Adománygyűjtést is hirdettünk” – nyilatkozott Lészkó Katalin.
 
Az iskola a napokban a Pongrácz család felsőtúri sírboltjánál koszorúzással tisztelgett Pongrácz Lajos emléke előtt, akinek nevét 2002. február 15-én vették fel. Pongrácz Lajos császári és királyi kamarás, megyei alispán és költő 1815. február 15-én Felsőtúron született. 84 évesen Budapesten hunyt el. Irodalmi tevékenyégét Ipolyságon kezdte, ahol jelentős városszépítő tevékenységet folytatott.
 
 
 
Önnek ajánljuk

Koštrna: "2:0-ra nyerünk"

Különleges képet készítettek Čaputováról Gombaszögön

Hazai pályán feltámadnak a nagyszombatiak?

Ďuriš Nicholsonová eddig fontolgatta, hogy indul a parlamenti választásokon

Végeláthatatlan kocsisorok a hídlezárás miatt

Emelkedett az öngyilkosságok száma

Legfrissebb galériák
Olvasta már?