Közélet
- TASR-felvétel

Kaliňák bejelentette a lemondását

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. március 12. 10:26

Frissítve
Pozsony | Robert Kaliňák belügyminiszter (Smer) délelőtt 10:00-ra sajtótájékoztatót hívott össze, melyen bejelentette a lemondását.

Kaliňák elmondta, hogy továbbra is a gyilkosságok kivizsgálását tartja a legfontosabbnak, és hogy a legfontosabb, hogy a nyomozás zavartalanul folyhasson.

Ugyanakkor elismerte, hogy a helyzet komplikált és a társadalmi elégedetlenség tapintható. Köszönetet mondott a tüntetőknek, hogy a pénteki megmozdulások zavartalanul folytak.

A belügyminiszter elmondta, hogy a kormány stabilitásának érdekében benyújtja a lemondását.

"Távozásom után a vizsgálati szerveknek nagyobb nyugalmuk lesz a munkájukhoz" - mondta Kalinák, aki a legfontosabb jelenlegi célként Ján Kuciak újságíró és élettársa meggyilkolásának kivizsgálását jelölte meg.

2018. március 12. 11:39

Ellenzék: Kaliňák távozása nem elég

Kaliňák reméli, hogy a gyilkost és a gyilkosság megrendelőjét a rendőrség megtalálja, hiszen, mint újfent hangsúlyozta, az ügyön az eddigi legnagyobb nyomozócsapat dolgozik, mely a külföldi hatóságokkal is együttműködik. 

A további jövőjéről nem nyilatkozott konkrétan, mint mondta, elképzelhető, hogy parlamenti képviselő marad.

Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitányt megvédte, elmondta, hogy ő az egyik legjobb rendőr, aki ellen senkinek nem lehet kifogása.

A rendkívüli hír örömére bulizzunk együtt Kaliňákkal!

(Bár a hasonlóság megtévesztő, sajnos nem a VOLT belügyminiszter látható a videón.)

2018. március 11. 14:55

Pellegrini a koalíció megtartása mellett van, még néhány miniszter feláldozása árán is

Kaliňák távozását már régóta követeli az ellenzék, de eddig nem sikerült meneszteni.

A nagymácsédi kettős gyilkosság után a koalíciós partner Híd is jelezte, hogy Kaliňáknak mennie kell.

Maga Kaliňák a múlt héten még mindig úgy nyilatkozott, hogy nem szükséges őt feláldozni a további kormányzás érdekében, de Peter Pellegri a hétvégén már jelezte, hogy a kormányzás fontosabb, mint az egyének.

Kaliňák az első (2006-2010) és a második (2012-2016) Fico-kormány idején is belügyminiszter volt. A párt egyik alapító tagja, 2004-től pedig alelnöke is.

Kaliňák már a második miniszter, aki távozik a kettős gyilkosság miatt. Korábban Marek Maďarič (Smer-SD) kulturális miniszter is lemondott.

2018. március 11. 10:07

Egyelőre nem egyezett meg a Híd és a Smer
Önnek ajánljuk