Közélet

Jövő hétfőtől legálisan közlekedhetnek kistraktorral

Pozsony | Szeptember 1-jén lép hatályba a kistraktorok közúti közlekedését lehetővé tevő törvénymódosítás. Mivel elseje vasárnapra esik, hétfő az első nap, amikor a házi készítésű kisgépek tulajdonosai felkereshetik a területileg illetékes közlekedésrendészetet (dopravný inšpektorát).
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. augusztus 26. 12:03

A parlament még június végén elfogadta a Smer képviselőinek javaslatát, akik a közlekedési törvény mellett az államigazgatási illetékekről szóló törvényt is módosították.
 
A közlekedési törvény módosítása III. osztályú utakon, jó látási viszonyok között engedélyezi a kistraktorokkal való közlekedést. Más utakon, illetve rossz látási viszonyok között csak adott időre és útszakaszra szóló kivétel alapján közlekedhetnének.
 
Az illetékekről szóló törvény módosításával az ilyen kivételek kiadását illetékmentessé tették. Ez azt jelenti, hogy a kisgépek tulajdonosainak csak a C betűs, különleges rendszámtábla kiadásáért kell fizetniük. 
 
Ha ön is szeretne kistraktorával, annak utánfutójával, vagy házi készítésű, méhkaptárok szállítására kialakított utánfutóval közlekedni, a kérvényt kell benyújtani a területileg illetékes közlekedésrendészeten. A kérvénynek a következőket kell tartalmazni:
a, a kérelmező teljes nevét, születési helyét és lakcímét, ha a kérelmező természetes személy
b, a kérelmező nevét, székhelyét és statisztikai számát (IČO), ha a kérelmező jogi személy, valamint a jogi személy nevében eljáró képviselő a, pontban foglalt adatait
c, a jármű alapvető műszaki jellemzőit, úgy mint:
1. márka, kereskedelmi megnevezés, típus, kategória, a jármű azonosító adatai, ha ezek az adatok megállapíthatók
2. a jármű hosszát, szélességét és magasságát
d, fényképeket, amelyek a járművet elölről, oldalról és hátulról ábrázolják
e, a kérvény indoklását, amely tartalmazza a feltételezett útvonalat, és a használat idejét 
f, a kérelmező aláírását, és a kérvény benyújtásának dátumát.
 
A közlekedésrendészet ezt követően a járművet nyilvántartásba veszi, és C típusú rendszámtáblát ad ki, amelyet három évig használhatnak. Ennek költsége 33 euró - tájékoztatta lapunkat Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Már hónapok óta zajlanak a tárgyalások az egészségügyi dolgozók béremeléséről, de úgy tűnik, hogy Matovičéknak egyelőre csak a nővérek fizetéséről sikerült megegyezniük

Matovič béremelést ígért a nővéreknek

f

Ebben az esetben a fizetése többszörösét is megkaphatja!

hőség

Eddig kell még bírni a meleget! Változás érkezik az időjárásban…

megerőszakolás

BORZALOM: Betört egy családi házba, majd brutálisan megerőszakolta a bent alvó 18 éves lányt

Egy kanadai turista megerőszakolásával vádolnak két párizsi rendőrt

14 éves lányokat erőszakolt meg a szlovák modellügynökség vezetője

policia

Gázrobbanás történt Vereknyén

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.