Közélet

Jaroslav Paška lesz az SNS első EP-képviselő jelöltje

Pozsony | Jaroslav Paška fogja vezetni az SNS EP-képviselőinek listáját a májusi EP-választásokon. Őt követi Karol Farkašovský, ifj. Karol Konárik, Maroš Pavlovič, az SNS ifjúsági szervezetének elnöke, valamint Pavol Dubček, Alexander Dubček fia. Ezt Andrej Danko, az SNS és a parlament elnöke jelentette be szerdán (2. 20.) a sajtótájékoztatóján.
TASR

2019. február 21. 15:30

Jaroslav Paška - TASR-felvétel

Danko elismerte, hogy fontos az EU támogatása és az Európa-orientált irány, mert ez biztosítja Szlovákia kiegyensúlyozott kapcsolatát Kelettel és Nyugattal egyaránt, emellett azonban hangsúlyozta az EU megreformálásának szükségességét is.

Az SNS elnöke szerint az EP-képviselő jelöltek kiválasztásánál arra törekedtek, hogy kiegyensúlyozott legyen a lista. „Mind a minisztereinket, mind az EP-képviselő jelöltjeinket feltétel nélkül támogatom" – mondta Danko, aki szerint az első jelölt egyértelmű volt. „Jaroslav Paška az Európai Parlamentben már bebizonyította, hogy semmilyen körülmények között nem feledkezik meg Szlovákiáról" – hangsúlyozta. Hozzátette: az EP-képviselőket nem a jutalom kell, hogy hajtsa, hanem, hogy a munkájukkal segíthetnek Szlovákián.

Danko kiemelte Pavol Dubčeket, a Prágai tavasz folyamatában aktívan résztvevő Alexander Dubček fiát is, akinek a pártba való belépése Danko szerint azt bizonyítja, hogy az SNS nyit a szociális törekvések felé.

Szlovákiában május 25-én lesznek az EP-választások, amelyeken mindenkinek 14 EP-képviselőt kell kiválasztania. Minden szavazati joggal bíró személy szavazhat, akinek állandó lakcíme van Szlovákiában, még más, EU-s tagországok polgárai is. Az EP-képviselőket öt évre választják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az állami számvevőszék szerint is ráfizet az állam a vajkai kompra

Képernyőn a német és walesi válogatott

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Az igazságügyi alkalmazottak visszavonták a sztrájkkészültséget

Legfrissebb galériák
Olvasta már?