Közélet

Indul a sorozatgyártás a Jaguarban

Nyitra | Kétéves építkezés, előkészületek és tesztelés után jövő csütörtökön, október 25-én beindul a sorozatgyártás a Jaguar Land Rover nyitrai gyárában – jelentették be az autógyár képviselői
Demecs Péter

2018. október 18. 19:04

Bár a sorozatgyártás csak jövő héten veszi hivatalosan kezdetét, az első autók a próbagyártás és a gépek tesztelése során már szeptember elején elhagyták a gyárcsarnokot. Az első, nyitrai sorozatgyártású modell a Land Rover Discovery lesz. „Két év múlva egy másik modell gyártását is el akarjuk kezdeni, ám erről egyelőre nem fogok részletesebb információkat elárulni” – mondta Alexander Wortberg ágazati igazgató. AJaguar Land Rover gyártási kapacitása évi 150 ezer gépjárműre van beállítva.

2018. október 4. 13:51

Az EU jóváhagyta a Jaguar Land Rovernek nyújtott állami támogatást

A gyárnak jelenleg 1300 alkalmazottja van, év végéig további 150 operátort vesznek fel. Mivel a szakszervezeteknek sikerült aláírniuk az autógyártóval a kollektív szerződést, az alkalmazottak körülbelül 10 százalékkal magasabb fizetésekre számíthatnak. Az eredetileg 650 eurós alapbért 715 euróra emelték, a legmagasabb bérkategóriába tartozó, speciális képzettségű alkalmazottak bére 1196 euró helyett 1261 eurónál fog kezdődni. A szakszervezetek szerint az ágazatban ez a valaha jóváhagyott legnagyobb béremelés. A kollektív szerződés tartalmazza a forgalom alapján fizetett 15 százalékos bónuszt, valamint a 13.fizetést is.

2017. október 2. 18:58

Ezer új dolgozót vesz fel Nyitrán a Jaguar

A Jaguar Land Rover 2020-ig 2800-ra akarja növelni az alkalmazottak számát. Becslések szerint közvetve további 22 ezer munkahely jön létre a nyitrai gyárnak köszönhetően, a beszállítók hálózata fokozatosan bővül. A nyitrai gyár egyébként 1,4 milliárd euróba került, az állam 129 millió eurós támogatással járult hozzá a beruházáshoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik az adóalap adómentes része

Kočner Bödörnek: Fico a mi főnökünk

Autóba hajtott, majd elaludt a részeg sofőr

Danko pénteken jelenti be az alkotmánybíró-jelöltek választásának időpontját

Színes koncertkínálat a fővárosban

Még idén ősszel kizöldül Galánta

Legfrissebb galériák
Olvasta már?