Közélet
Bugár Béla és Rudolf Chmel - TASR/AP-felvétel

Hivatalos: Bugár Béla indul az elnökválasztáson

TASR

2018. szeptember 24. 11:43

Frissítve
Pozsony | A Híd párt elnöke, Bugár Béla hivatalosan is bejelentette, hogy indul a 2019-es elnökválasztáson.

Bugár Béla (Híd) államfőjelölt már 34 000 szavazatot gyűjtött össze az államfőválasztáson való indulásához. Elmondása szerint olyan kampányt indít, amelynek részeként az emberekkel szeretne találkozni. Annak ellenére, hogy magyar nemzetiségű, valós esélyt lát a sikerre – árulta el a Híd pártközpontjában tartott hétfői sajtótájékoztatón, amelyen Rudolf Chmel, a petíciós bizottság elnöke is részt vett.

„Úgy gondolom, hogy Szlovákia megérett a változásra. Míg azelőtt, ha egy kisebbségi jelölt indult a választásokon, a részvét volt a fontos, és nem a győzelem, most már valós esélyei vannak egy magyarnak is" – jelentette ki Bugár, aki szerint sikerülhet bejutnia a második fordulóba. A kampány költségeit maga fogja állni, a párt és a kollégák segítségével.

Bugár nem említette, ki venné át a helyét a párt élén, ha megnyerné a választásokat. „Erre a kérdésre is keressük a választ. Van elképzelésünk, de erről csak akkor szeretnénk beszélni, ha sikerül győzni." Azt is hozzátette, hogy a mai napon lezárja az aláírásgyűjtést, és megkezdi a kampányát.

Rudolf Chmel szerint fontos, hogy Bugár nem magyarként, hanem Szlovákia állampolgáraként indul a választásokon. „Bugár Béla olyan politikus, aki józanul gondolkozik, az egységre törekszik, és még a rossz időkben is helytáll. Régen még csak utópia lett volna a jelöltsége, de a társadalom fejlődik, így ez mára már valós lehetőséggé vált" – zárta Chmel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk