Közélet
- Somogyi Tibor felvétele

A Híd előrehozott választásokat akar, ellenkező esetben kilép a koalícióból

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. március 12. 22:49

Frissítve
Pozsony | Bugár Béla, a Híd elnöke szerint az Híd felelősségteljesen viselkedett. A Kuciak-gyilkosság után elkezdték a tárgyalásokat, de azt állítja, sokan nem tudják, hogyan működik egy politikai párt.

A Híd elnöke erről a hétfőn késő este tartott sajtótájékoztatón nyilatkozott.

Bugár elmondta: a Híd Országos Tanácsa hozza meg a döntéseket, és a döntést az egyes járási bizottságok tárgyalásai előzik meg. Ez történt az elmúlt hetekben. Közben nem tartottak naponta sajtótájékoztatót, de attól még felelősségteljesen döntöttek.

 

2018. március 12. 14:23

Elkezdődött a Híd sorsdöntő Országos Tanácsa

"Robert Kaliňák lemondása után a Híd Országos Tanácsa este tíz óráig tárgyalt arról, hogy maradjunk-e a koalícióban. Utána a kormányhivatalt tájékoztattuk arról, hogy a Híd az előrehozott választásokról fog tárgyalni a koalíciós partnerekkel, de amennyiben nem lesznek előrehozott választások, a Híd kilép a koalícióból." 

Az újságírói kérdésre, hogy Bugár nem tart-e attól, hogy a koalíció folytatja a Híd nélkül, a Híd elnöke azt válaszolta, hogy nagyon nehéz lesz úgy folytatniuk, hogy nem lesz elég képviselőjük.

Bugár szerint még nyár előtt megrendezhetnék az előrehozott választásokat.

A Híd elnöke azt is elmondta, Robert Fico elutasította az előrehozott választásokat. Most a másik koalíciós partnerrel, az SNS-szel fognak tárgyalni. Andrej Danko SNS-elnök ma nem zárta ki az előrehozott választások lehetőségét. 

Az SaS elnöke a TA3 hírtelevíziónak elmondta, pártja ezt a kormány széteséseként értékeli, készek tárgyalni az előrehozott választásokról.

Az OĽaNO állásfoglalásában közölte, készek "az alternatíva magját" alkotni és átvenni a felelősséget Szlovákia irányításáért.

OT
- Somogyi Tibor felvétele
Önnek ajánljuk