Közélet

Híd: az önkormányzatok bevétele emelkedhet

Pozsony | Akkor is növekedni fog az önkormányzatok bevétele, ha a parlament elfogadja a Híd adómentes alap növeléséről szóló javaslatát - állítja a párt.
Szalay Hajnalka

2019. július 16. 17:31

Az adómentes alap növeléséről szóló törvényt júniusban utalták második olvasatba a parlamenti képviselők az önkormányzatok heves tiltakozása ellenére. Sárközy Irén (Híd) szerint azonban az ellenkezések indokolatlanok. Mint elmondta, az, hogy a javaslat elfogadását követően csökkennének az önkormányzatok bevételei, nem igaz, hozzátette, 2020-ban az emberek jövedelmével együtt az önkormányzatoké is növekedni fog. A módosítás elfogadása után fellépő hiányt a képviselő szerint más forrásból tudják pótolni. Ivan Švejna (Híd) munkaügyi államtitkár elmondásai szerint a községek és a nagyobb területi egységek uniós támogatást is kérhetnek, viszont eddig nem éltek a lehetőséggel.

A törvénymódosítás szerint az adómentes alap jövő évtől a létminimum 21-szeresére nőne (4414,2 euróra) a jelenlegi 19,2-ről (4035,8 euróról). A javaslat részét képezi a kormányi szociális csomagjának. A Híd szerette volna, ha 2021-től a létminimum 22,7-szeresére emelkedik az adómentes alap, ez azonban nem került bele a törvényjavaslatba. (TASR, szh)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?