Közélet

Hedvig ügy: újabb hosszabbítás Magyarországon

Győr | Másfél éve fordít, nyomoz és négyhónapos ciklusokban hosszabbít a győri ügyészség.
Vrabec Mária

2018. május 11. 13:14

Frissítve
- Somogyi Tibor felvétele

Az ügynökségi anyagot szerkesztőségi cikkel helyettesítettük.

Most már biztos, hogy a megtámadásának tizenkettedik évfordulóját, 2018. augusztus 25-ét is vádlottként fogja megélni Zsák Malina Hedvig. A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség újra, immár negyedszer is meghosszabbította a nyomozati határidőt, ezúttal szeptember 11-ig.

Magyarország 2017. januárjában vette át az ügyet Szlovákiától azóta a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség folytatja a nyomozást. Az első határidő 2017. május 11-e volt, aztán 2017. szeptember 11., majd 2018. január 11. Ekkor mindössze annyi történt, hogy mivel a hamis tanúzás büntetési tétele öt évig terjedő szabadságvesztés, és az eljárásban védő részvétele kötelező, a győri ügyészség hivatalból védőügyvédet rendelt ki Hedvignek. Az erről szóló határozatból az is kiderült, hogy a magyar hatóságok folytatják a Szlovákiától átvett büntetőügyet és az eljárásban Hedvig továbbra is terheltként szerepel.
Arról, hogy az ügy bírósági szakaszba kerül, vagy lezárják, januárban sem született döntés, a nyomozati határidőt meghosszabbították 2018. május 11-ig. A négyhónapos hosszabbítási ciklust ezúttal is betartják, amint Gál Katalin vezetőhelyettes ügyész tájékoztatott a nyomozati határidő ezúttal 2018. szeptember 11-e. Kérdésünkre, még mindig a több mint ötezer oldalas aktát fordítják-e , Gál Katalin azt mondta: sokrétű nyomozati munka folyik az ügyben. Arra kérdésre, hogy ez pontosan mit jelent és egyáltalán mit lehet tizenkét év eltelte Magyarországról kinyomozni az ügyben, nem kaptunk választ. Annyi bizonyos csupán, hogy a nyomozást a magyar ügyészség a szlovákiai hatóságok közreműködése nélkül végzi.

 

Önnek ajánljuk
Frissítve

Menyhárt visszalép Mistrík javára

Robert Fico nem jelölteti magát az alkotmánybíró-választás következő fordulójában

Kitolta a fagyra a hajléktalant

A rendőrség nem akadályozza a gazdák traktoros bevonulását Pozsonyba

Halálra késeltek egy férfit Pozsonyivánkán

A fogyasztók fizetik ki az üzletek különadóját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?