Közélet

Harabin összeveszett a tárgyalóteremben a Legfelsőbb Bíróság szenátusának elnökével

Pozsony | Éles vita alakult ki Štefan Harabin, a Legfelsőbb Bíróság szenátusának tagja és Pavel Farkaš, a Legfelsőbb Bíróság szenátusának elnöke között a hat maffiagyilkosság ügyében indított fellebbezési eljárás során, melynek fővádlottja Róbert Lališ, más néven Kýbel.
TASR

2018. június 13. 16:23

- TASR-felvétel

Ezt követően megszakították a nyilvános tárgyalást. „A szenátus elnöke kedden ködösen foglalta jegyzőkönyvbe Alojz Kromka vádlott vallomását. Én nem próbáltam meg őt félrevezetni, csak megkérdeztem, hogy vitatja-e a szenátus törvénytelenségét” – hangsúlyozta Harabin.

2018. június 13. 13:35

Jogerősen életfogytiglant kapott Róbert „Kýbel” Lališ, a Sýkora-klán főnöke

Harabin már a keddi (június 12.) tárgyaláson kijelentette – a sajtó és a nyilvánosság előtt -, hogy a szenátus, amely az ügyben ítélkezik, törvénytelen, és ezért több feljelentést is tett. Mégpedig: a Legfelsőbb Bíróság (NS) szenátusa, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze, a bazini (Pezinok) Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusa és a Legfelsőbb Bíróság elnöke ellen.

2018. június 12. 14:26

Harabin több feljelentést tett a maffiagyilkosságokkal kapcsolatos ügyben

Harabin arra kérte a jelenlévőket, hogy fejtsék ki a véleményüket az eljárásával kapcsolatban: „Arra kérem az eljárásban részt vevő feleket, hogy mondják meg a véleményüket az eljárási kérdésről, ti. hogy a vádlott szájába adtam-e a kérdést vagy sem” – hangsúlyozta megemelt hangon Harabin.

„Mert hazudnak, és kihasználják, hogy a nyilvános tárgyalás nincs rögzítve” – közölte Harabin, és megvádolta Farkašt, hogy megsértette a törvényt.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Épülhetne az első felhőkarcoló

Amnesty: A romák szegregációja a legnagyobb gond

TRAGÉDIA: Tartálykocsi gázolt halálra egy fiatalt Szentgyörgyön

Fal nyomott agyon egy 15 éves fiút Jókán

Szabadulna kritikusaitól a polgármester

VIDEÓ: Nem sokon múlt a tragédia a Szoroskőn

Legfrissebb galériák
Olvasta már?