Közélet

Gyerekenként fél évvel korábban vonulhatnának nyugdíjba a nők

Pozsony | A nőkre alacsonyabb nyugdíjkorhatár-plafon vonatkozna a felnevelt gyerekek számától függően. A javaslatot Jana Vaľová, a Smer-SD képviselője mutatta be a parlamentben.
TASR

2018. október 18. 07:46

(Képarchívum)

Az egy gyereket felnevelő nők hat hónappal, a kettőt felnevelők egy évvel, a három vagy több gyerekes anyák pedig másfél évvel korábban vonulhatnának nyugdíjba.

Ondrej Dostál, az SaS képviselője amiatt bírálta a javaslatot, hogy a kedvezmény csak a nőkre vonatkozna. „A férfiak nem nevelnek gyerekeket?” – tette fel a kérdést Dostál. Vaľová azt válaszolta, hogy a férfiak nyugdíjazását külön törvény fogja szabályozni.
 

A Smer második olvasatban lévő javaslata értelmében 64 évben szabnák meg a maximális nyugdíjkorhatárt. A javaslat elfogadásához alkotmányos többség, vagyis legalább 90 szavazat kell. Ehhez a koalíciónak az ellenzék szavazataira is szüksége lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Belerúgott Čaputovába a magyar kormánysajtó

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Hamšík nyolcadszor lett az év futballistája Szlovákiában

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?