Közélet

Gyakoribb, mint hinnénk: zaklatott gyerekkor

Pozsony | Aránylag gyakran válnak családon belüli erőszak vagy iskolai zaklatás áldozataivá a gyerekek – derül ki abból a felmérésből, amelyet több mint 600 alapiskolás körében végzett a Náruč polgári társulás.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2015. november 2. 10:35

A gyerekek nyolc százaléka válaszolta, hogy családjukban már megéltek erőszakos viselkedést, verést, kiabálást. „Ezen a téren nem észleltünk jelentős különbséget a városi lányok és fiúk közt, viszont vidéken a fiúk 12, a lányok csupán 3 százaléka tart attól, hogy otthon erőszaknak lesz kitéve” – közölte Mariana Sedliaková, a felmérés vezetője. Ugyanúgy komoly probléma az iskolán belüli erőszak. A fiatalok több mint 95 százaléka válaszolta, hogy már szemtanúja volt osztálytársai zaklatásának, 20 százalékuk pedig saját bőrén is megtapasztalta a zaklatást. Az iskolán belüli erőszak leggyakoribb formája a verbális támadás, a gúnyolódás, a csicskáztatás és a baráti körből való kizárás.
 
„A felmérés célja az volt, hogy kiderítsük, az erőszak milyen formáival kerülnek leggyakrabban kapcsolatba a gyerekek. Egyértelmű, hogy az erőszakos viselkedés komoly problémát jelent az életükben otthon és az iskolában is” – zárta le Sedliaková. (dp, SITA)
Önnek ajánljuk

Rossi Gombaszögön: „Ha kijutunk az Eb-re, elkezdek magyarul tanulni!”

Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus

Keszegh: Régiónk sokadrangúként van kezelve

Több ezres leépítés a kassai U.S. Steelben

Műanyagot nyelt le a dán partoknál elpusztult viharmadarak 95 százaléka

A lakosság javaslatai alapján szervezik át a közlekedést Somorján

Legfrissebb galériák
Olvasta már?