Közélet

Gyakoribb, mint hinnénk: zaklatott gyerekkor

Pozsony | Aránylag gyakran válnak családon belüli erőszak vagy iskolai zaklatás áldozataivá a gyerekek – derül ki abból a felmérésből, amelyet több mint 600 alapiskolás körében végzett a Náruč polgári társulás.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2015. november 2. 10:35

A gyerekek nyolc százaléka válaszolta, hogy családjukban már megéltek erőszakos viselkedést, verést, kiabálást. „Ezen a téren nem észleltünk jelentős különbséget a városi lányok és fiúk közt, viszont vidéken a fiúk 12, a lányok csupán 3 százaléka tart attól, hogy otthon erőszaknak lesz kitéve” – közölte Mariana Sedliaková, a felmérés vezetője. Ugyanúgy komoly probléma az iskolán belüli erőszak. A fiatalok több mint 95 százaléka válaszolta, hogy már szemtanúja volt osztálytársai zaklatásának, 20 százalékuk pedig saját bőrén is megtapasztalta a zaklatást. Az iskolán belüli erőszak leggyakoribb formája a verbális támadás, a gúnyolódás, a csicskáztatás és a baráti körből való kizárás.
 
„A felmérés célja az volt, hogy kiderítsük, az erőszak milyen formáival kerülnek leggyakrabban kapcsolatba a gyerekek. Egyértelmű, hogy az erőszakos viselkedés komoly problémát jelent az életükben otthon és az iskolában is” – zárta le Sedliaková. (dp, SITA)
Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
tuntike

Visszatérhet az ingyenes teszt

laboratórium

Az őssejtkezelés lehetőségei Szlovákiában

Kovács Imre

Elnémult forradalom

A csúcs: egy részleges arcátültetés

A csúcs: egy részleges arcátültetés

Digitális emlékezet – Nézőpontok

Digitális emlékezet – Nézőpontok

kfc

Nehéz komáromi győzelem az évadnyitón

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.