Közélet

GALÉRIA: Andrzej Duda fogadta Čaputovát

Andrzej Duda lengyel elnök a varsói elnöki palota udvarán fogadta hétfőn délelőtt Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnököt.
TASR

2019. július 15. 13:15

- TASR-felvétel

Az elnök asszonyt, aki egynapos látogatásra érkezett Varsóba, katonai tiszteletadással fogadták.

Duda és Čaputová négyszemközti megbeszélést folytat, majd a program szerint a delegációk ülnek tárgyalóasztalhoz a két államfő vezetésével. A találkozó közös ünnepi ebéddel ér véget, amelyen részt vesz a lengyel parlament alsó- és felsőházának elnöke, Marek Kuchciňský és Stanislaw Karczewský is, majd a köztársasági elnökök sajtótájékoztatót tartanak.

Čaputová lengyelországi látogatása az utolsó annak a körútnak a során, amelynek keretében az új köztársasági elnök végiglátogatja a visegrádi négyek (V4) országait.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+4

Az újonnan megválasztott államfő első hivatalos útja Csehországba vezetett. Miloš Zeman cseh elnök június 20-án fogadta Prágában. Jaroslav Kuberával, a cseh parlamenti felsőház, a szenátus elnökével, valamint Radek Vondráčekkel, a cseh képviselőház elnökével is találkozott.

A Čaputová Prágában kiemelte a cseh-szlovák kapcsolatokat, és kifejezte megértését „a Vencel téri békés tüntetők” iránt, akik Andrej Babiš cseh miniszterelnök elleni tüntettek

Július 11-én Čaputová Áder János magyar köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt Budapesten. Áder Jánosnak azt mondta, „hogy az együttműködésünknek értelme legyen, az nem szólhat csak a regionális érdekek védelméről”.

Az elnök asszony ugyanakkor visszautasította a magyar kormánysajtónak azt az állítását, hogy az amerikai milliárdos, Soros György ügynöke lenne.

Čaputová elődje, Andrej Kiska május 15-én tett búcsúlátogatást Lengyelországban.
 

A szlovák köztársasági elnök hétfőn késő délután tér vissza Szlovákiába.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?