Közélet

Folytatódik az ŠtB-s Babiš ügye, az ÚPN fellebbezett

Pozsony | A Nemzeti Emlékezet Intézete (ÚPN) Legfelsőbb Bírósághoz fellebbezett a Pozsonyi Kerületi Bíróság június 30-án hozott ítélete ellen, amely kimondta: Andrej Babiš cseh pénzügyminisztert, szlovákiai származású milliárdost jogtalanul tartják nyilván a kommunista állambiztonság (ŠtB) ügynökeinek regiszterében.
TASR

2015. november 13. 11:45

Az ÚPN szerint a bíróság törvénytelen bizonyítékok alapján hozta meg ítéletét. A tárgyalás során egykori ŠtB-sek tettek tanúvallomást, akik szerint Babiš nem volt titkosügynök, csak kitalálták az illető beszervezéséről szóló történetet.  A milliárdos ugyanakkor több ŠtB-s aktában és akcióban is szerepelt ügynökként, történészek szerint lehetetlen, hogy egy-két ügynök kitalációja alapján került volna bele az aktákba. 
 
Tibor Uljacký, az ÚPN szóvivője elmondta: a fellebbezésben arra hivatkoznak, hogy a bíróság megszegte a bizonyítási eljárásra vonatkozó előírásokat, hiszen az egykori ŠtB-seket anélkül hallgatták ki, hogy kérvényezték volna a belügyminisztériumtól titoktartási kötelezettségük feloldását. "Az ÚPN-nek hivatalos igazolása van arról, hogy az ŠtB egykori tagjait szolgálati idejük kitöltése után is köti a titoktartási kötelezettség" - tette hozzá Ujlacký.
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Szputnyik

Elszúrt Szputnyik V-vakcina

Döntetlenezett a DAC a Slovan elleni derbin

GALÉRIA: Döntetlenezett a DAC a Slovan elleni derbin

Ha az ember hazát cserél, szívet is cserél?

Ha az ember hazát cserél, szívet is cserél?

telefon k

Sokan mindenhez hozzáférést adnak

Mit hoz a holnap? – Apokalipszis-forgatókönyvek

Mit hoz a holnap? – Apokalipszis-forgatókönyvek

koronavírus Sinopharm

Kína fontolóra vette vakcináinak keverését az alacsony hatékonyságuk miatt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.