Földművelési miniszter: A szociálisan gyenge rétegek megsegítése kerül előtérbe

Jozef Bíreš

Az élelmiszerárak kezelése kapcsán feltehetően a szociálisan gyenge rétegek megsegítését részesíti előnyben a kormány – jelentette ki a kormány ülése előtt Jozef Bíreš földművelési miniszter. A tárca minden érintett féllel tárgyal.

„Első körben a mezőgazdasági termelőkkel és az élelmiszeripar képviselőivel tanácskoztunk, ezen a héten azokkal a minmisztériumokkal, amelyek hatással lehetnek az árakra, például a pénzügyminisztériummal, a gazdasági minisztériummal, a Szlovák Nemzeti Bankkal, a versenyhivatallal. Jövő héten a kereskedők képviselőivel. Ezek után összegezzük az eredményeket és javaslatot terjesztünk a kormány elé” – jelentette ki a földművelési miniszter.

Megjegyezte, hogy a Szlovák Kereskedelmi Szövetség és a Modern Kereskedelem Szlovákiai Szövetségének kezdeményezése volt néhány hónapja az egyes termékek árának befagyasztására vonatkozó kezdeményezés. „Három hónap telt el (az ún. árplafon bevezetése óta – a TASR megj.), nekik kell kiértékelniük a fejleményeket és dönteni a folytatásról. Ez az ő kezdeményezésük volt, az ő döntésük lesz” – mondta Bíreš.

A minisztérium tervei között nem szerepel árplafon bevezetése. „Inkább olyan mechanizmusokat keresünk az illetékes minisztériumokkal, mellyel kezelhetők az élelmiszerárak. Emellett arra hajlunk, hogy a szociálisan gyengébb rétegek kapjanak támogatást, ezeknek a csoportoknak kell segíteni, nem általánosan érvényes intézkedéseket elfogadni” – tette hozzá Bíreš. Megjegyezte, hogy az áfacsökkentés sem jelent megoldást az árakra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?