Fico megemelné a miniszterek fizetését, szerinte túl keveset keresnek

Robert Fico

Robert Fico (Smer) kormányfő egy, a Facebookon közzétett videóban beszélt arról, hogy a miniszterei magasabb bért érdemelnének.

A kormányfő szerint meg kellene emelni a miniszterek fizetését, miután a parlamenti képviselőkkel ellentétben ők jogi és gazdasági felelősséggel is rendelkeznek. Hozzátette, a tárcavezetőktől ezért cserébe teljesítményt vár.

Kijelentését vegyes reakciók fogadták.

Denisa Saková (Hlas) gazdasági miniszter örömmel fogadta Fico nyilatkozatát. Arról, hogy kellően motiváló-e a miniszteri munka a jelenlegi fizetésért, nem nyilatkozott. „Engem elsősorban az motivál, hogy végrehajtói munkám van, hatásköreim és felelősségeim vannak annak érdekében, hogy a dolgokat jobbá változtassuk. A nap végén ennek örülök a leginkább” – mondta.

Michal Šimečka, a Progresszív Szlovákia elnöke úgy véli, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben az államnak más problémákkal kellene foglalkoznia, mint a miniszterek fizetésének emelésével. Hozzátette, a megfelelő pozícióban lévő szakemberek munkáját meg kellene fizetni, hogy az vonzó legyen számukra. Véleményt csak azután mond, hogy a konkrét javaslat a parlament elé kerül.

Ján Horecký volt oktatási miniszter és parlamenti képviselő szerint ez elvi kérdés, hiszen a parlamenti képviselőkkel ellentétben a miniszterek nagy felelősséggel és behatárolhatatlan munkaidővel rendelkeznek. Bár sok tekintetben nem elégedett az egyes miniszterek munkájával, egyetért a miniszterelnök szavaival.

„Látjuk, hogy az élelmiszerárak emelkednek, egyáltalán nem teljesítették a választások előtti ígéreteiket, az energiaárak nem csökkennek, a megélhetési költségek emelkednek, de ami a legfontosabb, Fico úr magasabb fizetést javasol a minisztereinek” – jelentette ki Veronika Remišová korábbi invesztíciós és régiófejlesztési miniszter, a Za ľudí elnöke. Fico javaslatát erkölcstelennek tartja.

Tomáš Taraba (SNS) környezetvédelmi miniszter elfogadhatatlannak tartja a jelenlegi helyzetet. Mint mondta, az állami vállalatok alkalmazottainak fizetése többszöröse a miniszterekének. Emellett problémásnak tartja a parlamenti képviselők magasabb fizetését.

(noviny.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?