Ez lehet az oka, ha nem kapta meg a nyugdíját!

nyugdij k

Ha nem tesz eleget egy fontos kötelezettségnek, elakadhat a kifizetés.

A nyugdíjasok kötelesek a lakhelyük változásáról nyolc napon belül tájékoztatni a Szociális Biztosítót. Amennyiben nem tesznek eleget ennek a kötelezettségnek, leállíthatják a nyugdíj folyósítását, illetve az előző lakcímre küldhetik készpénzben a juttatást.

Fontos azonban megjegyezni, hogy csupán a tartózkodási hely változását szükséges jelenteni, az állandó és ideiglenes lakcímváltozást a Szociális Biztosító automatikusan átveszi a természetes személyek nyilvántartásából.

Három módon is rendezni lehet az ügyet: vagy küld az érintett egy levelet a változtatásra vonatkozó informális kéréssel, és azt benyújtja a Szociális Biztosító valamelyik fiókjába, vagy elküldi a dokumentumot a Szociális Biztosító központi irodájába.

A lakcímváltozás bejelentésére az eSchránka nevű weboldalt, illetve a Szociális Biztosító honlapján található Oznámenie zmien rozhodujúcich na poukazovanie dôchodkových dávok na účet v banke, zmenu adresy a iné zmeny című nyomtatványt is alkalmazni lehet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?