Közélet

Emberrablás: bizonyítékokra vár a Híd

Pozsony | Ha a nyomozás kideríti, hogy a szlovák hatóságok tudatosan részt vettek a vietnámi állampolgár elrablásában, a Híd meghozza a szükséges lépéseket, de addig semmi okunk arra, hogy ne higgyünk a belügyminiszternek, Denisa Sakovának – nyilatkozta a köztévé hétvégi vitaműsorában Bugár Béla, a Híd elnöke Trinh Xuan Thanh vietnámi állampolgár elrablása kapcsán.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. szeptember 10. 14:05

Bugár Béla - Somogyi Tibor felvétele

Az eddigi nyomozás szerint a vietnámi férfi a szlovák kormány repülőgépével hagyta el a schengeni övezetet, a gépet pedig Robert Kaliňák akkori belügyminiszter adta kölcsön vietnámi kollégájának és a vietnámi titkosszolgálatnak. „Nem az ellenzéken vagy a kormánypártokon belüli viták alapján hozunk döntést. Bizonyítékokra van szükség” – tette hozzá a pártelnök. Szerinte a koalíciós partnerektől minden információt megkapott az üggyel kapcsolatban. Bugárnak meggyőződése, hogy Saková mindent megtett az ügy kivizsgálása érdekében.

 

2018. szeptember 6. 11:07

Vietnámi emberrablás: a kormánygép utasainak névsora az utolsó pillanatig változhat

Vitapartnere, Veronika Remišová (OĽaNO) szerint, ha Kaliňák tudatosan vett részt a vietnámi férfi elrablásában, akkor több bűntényt is elkövethetett. „Ez esetben már rég nyomozást kellene folytatni ellene, és talán már előzetes letartóztatásban lehetne. Ha pedig Kaliňák tudta nélkül történt az egész, az is elfogadhatatlan. Akkor a szlovák hatóságok és a titkosszolgálat a felelős” – vallja Remišová. Szerinte teljesen felesleges 50 millió euróból fenntartanunk egy olyan titkosszolgálatot, amelynek az elnöke bevallja, hogy nem tudott arról, hogy egy másik ország titkosszolgálata akciót hajt végre Szlovákia területén. (TASR)

2018. szeptember 7. 17:39

Čižnár ismét találkozott a német főügyésszel az elrabolt vietnámi ügyében
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Rejtett kamerákkal kísérték el az áldozatokat a pedofil papokkal való szembesítésre

A szlovákok lemaradtak a negyeddöntőről

TRAGÉDIA: Medencébe fulladt egy kétéves kisfiú a Besztercebányai járásban

62 ezer eurót felejtettek egy vonaton

Czucz Enikő: Skandalon

VIDEÓ: Eddig nem látott képekkel emlékezett meg a hercegi pár tavalyi esküvőjéről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?