Közélet

Elnapolták a politikusok válaszadási jogáról szóló vitát

Pozsony | Az SZK Nemzeti Tanácsának képviselői nem fognak szavazni a júniusi ülésen a sajtótörvény módosításáról és az ügyészségről szóló törvényről sem. A javaslatokról a következő ülésen tárgyalnak tovább, közölte kedden Andrej Danko, a parlament elnöke.
TASR

2019. június 25. 20:00

- TASR-felvétel

Danko a jogszabály-módosítással kapcsolatban, amely ismét bevezetné a politikusok válaszadási jogát, kijelentette: elismeri, hogy az újságíróknak védelemre van szükségük, de véleménye szerint „nagyon rossz, ha egy újságíró politikai befolyás alatt áll, illetve valamelyik politikust segíti a politikai küzdelemben.” Hozzátette: szeretnének hozzájárulni az újságírói munka objektivitásához és tisztaságához. A szóban forgó javaslatot a Smer-SD képviselői hetekkel ezelőtt terjesztették a parlament elé, döntés egyelőre nem született róla.

Danko elmondása szerint a médiatörvény és az ügyészségről szóló jogszabály módosításáról is folytatódni fog a vita. Utóbbi értelmében a delegált európai ügyészek a nyomozás, a büntetőeljárás és a vádemelés terén ugyanolyan hatáskörrel rendelkeznének, mint a hazai ügyészek, amennyiben külön felhatalmazást kapnának az Európai Unió Tanácsától.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico szakértőbb a szakértőknél

A Fradi és a Slovan selejtezői a tévében

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Boris Johnson élettársától megtagadták az amerikai vízumot

Gondosan válasszuk meg a köztes növényt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?