Közélet

Egyelőre átlagos részvétel a Csallóközben

Egyházkarcsa/Nyékvárkony | Egyelőre az államfőválasztás sem mozgatja meg jobban az embereket a Csallóközben, mint a tavalyi megyei választások. A részvételi arány 10 százalék körül mozog. Az égbolt borús, kezd feltámadni a szél is – ez is befolyásolhatja, mennyien mennek el választani.
ÚJ SZÓ ONLINE

2014. március 15. 16:35

Nyékvárkonyon az első körzetben az 1220 választóból fél 11-ig 90-en választottak, a másik választókörzetben is 10 százalék körüli volt az arány. A településen délelőtt elsősorban a boltba indulók állnak meg választani, a többség a 17 órakor kezdődő szentmise előtt vagy után tér be a választóhelyiségbe.

Egyházkarcsán 7 óra 10 perckor érkezett meg az első választó a szavazóhelyiségbe, azóta folyamatosan jönnek a lakosok. A részvételi arány egyelőre alacsony, az 1070 választópolgár közel 10 százaléka járult az urnához délelőtt 11 óráig. Az előző választások alapján a bizottság úgy véli, a többség este 6 óra tájékában jön majd választani, de a részvételi arány függ attól is, milyen lesz az időjárás délután. Egyházkarcsán a Községi Hivatal épületében szavaznak az emberek. Amikor épp nincs senki a választóhelyiségben, a választóbizottság tagjai régi fényképeket nézegetnek a falu életéből. A rendszerváltás utáni első választások egyikéről is kerültek elő fotók, még Csehszlovákia idejéből.

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Érsekújvár

A fogyatékkal élő gyerekek számára mást jelent a koronavírus

Igor Matovič

Ezeket a szigorításokat javasolták a szakértők Matovičnak. Ha nem válnak be, március 21. után lezárhatják az országot

diákmunka gyümölcsszedés

Márciustól korszerűbb munkajogi norma

gyógyszer illusztráció

Függőséget a vény nélkül vásárolható gyógyszerek is okozhatnak

Pál Péter

Magyar vagyok. Mit jelent Önnek ez a mondat? Aki válaszol: Pál Péter

VIDEÓ: Nagy területen ég a nádas a Balatonnál

VIDEÓ: Nagy területen ég a nádas a Balatonnál

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.